Batwoman se zaslouženě vrátí, ale bude bezrucká

Batwoman #1, varianta J.H. Williamse III

Jeden z největších objevů loňského roku začne doslova od nuly. Sérii Batwoman bude kreslit, malovat i psát J.H. Williams III. Na scénářích spolupracuje s W. Hadenem Blackmanem (knihy a videohry ze světa Star Wars) a vizuální otěže si bude vyměňovat s Amy Reederovou (Madame Xanadu). Nulté číslo vychází v listopadu, regulérní řada odstartuje v únoru.

Oceňované příběhy Elegy a Go jely podle úsporných scénářů a místo slov toho spoustu prozradil obraz. Až teď se ale ukáže, jak velkou roli hrál jejich autor Greg Rucka, který v dubnu oznámil odchod od DC. Prý aby „mohl příběhy vyprávět tak, jak sám chce.“ Řekl, že mezi ním a nakladatelským domem nekoluje zlá krev, exkluzivní kontrakt mu vypršel dokonce před třemi lety. Přesto dál psal výhradně pro domov Batmana.

Kathy Kaneová se poprvé objevila v roce 1956, ale do první ligy se probojovala až po více než padesáti letech. Její moderní podobu předznamenal crossover 52, v němž pozměnila jméno (na Kate) i sexuální orientaci. Vlastní sérii dostává jako první otevřeně homosexuální postava z hlavního proudu DC, u Wildstormu ještě dříve vycházel Midnighter s gayem z týmu Authority.

Batwoman promo Batwoman #1, varianta Amy Reederové

Když se Batwoman během minulého roku stala ústřední postavou Detective Comics, Rucka se vrátil do jejího dětství a vrazil do něj pořádné trauma, které se později spojilo s obdivem k temnému rytíři. Okamžik, kdy se civilní svět Kate navždy propojí s Batmanovým způsobem života, při čemž se postupně dotýkají i rozdílné vizuální styly obou postav, patřil k lahůdkovým scénám. A nová série ukáže, jestli právě takové momenty nosil Williams v hlavě nebo si je přečetl ve scénáři. Batwoman získala i rafinovanou nemesis – tajemnou Alice s vizáží gotické lolity, která neustále cituje Lewise Carrolla.

Výtvarník dvojnásobně oceněný na letošním ročníku Will Eisner Awards bude jakýmsi šéfem Batwoman. S Blackmanem vymýšlí zápletky a s kreslířkou Amy Reederovou se budou střídat vždy po příběhové linii. Do listopadového čísla však přispějí všichni, sešit má být základním kamenem především pro nové čtenáře.

Někdy v budoucnu bychom se pak mohli dočkat i původně naplánovaného příběhu z minulosti Alice. Ten chce ale Williams odvyprávět jedině s Ruckou.

Dále čtěte:
Když choděj holky s holkama…
Will Eisner Awards 2010: Vyrovnaný ročník přál netopýřím výtvarníkům

2 komentáře u „Batwoman se zaslouženě vrátí, ale bude bezrucká“

Komentáře nejsou povoleny.