Filmové bubliny: Tony Scott se popere s dalším nepřítelem státu. Natočí Nemesis

Filmová rubrika se vrací se šťavnatým přídělem z Comic-Conu. Jestli budou čeští nakladatelé dál kopírovat plány filmových distributorů, můžeme se těšit na satirické The Boys, Eisnerovu klasiku A Contract with God, civilní superhrdiny z Astro City nebo Millarův nejnovější komiks Nemesis, jehož každý panel touží po filmové podobě. Do kin se dál chystá fantasy Mage z roku 1984 i dosud nevydaný sci-fi westerm Earp: Saints for Sinners. Na filmovém poli debutoval i výtvarník Simon Bisley, muzikant a spisovatel Nick Cave přepisuje Vránu a komiksoví scénáristé připravují seriál podle Ultimate Spider-Mana.

A Contract with God
Zásadní dílo pro dějiny komiksu a utváření pojmu „grafický román“ převedou do filmové řeči čtyři neznámí režiséři festivalových snímků (Alex Rivera, Tze Chun, Barry Jenkins, Sean Baker). Každý natočí jednu z povídek, ze kterých se částečně autobiografický komiks Willa Eisnera skládá. Všechny se odehrávají ve třicátých letech v jednom činžovním domě v Bronxu. Mezi producenty je i dlouholetý redaktor Bob Schreck, který stál u zrodu Sin City nebo All-Star Supermana a dnes je zaměstnancem nakladatelství IDW.

Anime Marvel
Čtyři navzájem propojené série (Iron Man, Blade, Wolverine, X-Men) připravuje Marvel ve spolupráci se Sony a slavným studiem Madhouse. Na stěhování hrdinů do Japonska dohlíží Warren Ellis, seriály budou mít 12 epizod a v Americe je příští rok odvysílá stanci G4. Už na loňském Comic-Conu se promítaly testovací ukázky z nabušeného Iron Mana a zženštilého Wolverina. Čerstvá upoutávka s Tonym Starkem už takový drajv nemá.

Iron Man

Astro City
Novodobou klasiku superhrdinského žánru si zabralo studio Working Title Films. Podle scénáristy Kurta Busieka tvůrci odmítali nabídky několik let, než se jim zalíbila britská společnost. Busiek s kreslířem Brentem Andersonem a Alexem Rossem, jehož obálky definují vzhled Astro City, dělají na sérii od roku 1995. Civilní příběhy střídající pohledy superhrdinů, záporáků a obyvatel města dnes tvoří regulérní ságu sebranou v sedmi knihách.

Avengers
Obligátní představení loga doprovázelo panel na Comic-Conu. Thor a Captain America ukázaly concept arty.

Captain America

The Boys
První příběhovou linii Ennisova a Robertsonova komiksu o skupině, která dohlíží na úchylné superhrdiny, natočí komediant Adam McKay. Ten zatím do všeho, na co sáhnul, obsadil Willa Ferrella (Zprávař, Bratři z donucení, Benga v záloze, Ricky Bobby: Nejrychlejší jezdec). Koho bude hrát v eRkové adaptaci? Snad ne Butchera.

Centurion
Simon Bisley si odbyl premiéru na poli filmových plakátů, namaloval jeden (a zatraceně „koukatelný“) pro novou rubačku Neila Marshalla. Nechybí typicky smutný výraz na useknuté hlavě ani vyvinutá žena (římská plastická chirurgie předběhla dobu).

Simon Bisley Centurion

The Crow/Vrána
Hudebník a spisovatel Nick Cave přepisuje Norringtonův scénář k nové verzi.

Earp: Saints for Sinners
Ochránce zákona, gambler a majitel baru Wyatt Earp prožil bohatou kariéru na televizních obrazovkách i stříbrném plátně. Někteří tvůrci se drželi pravdy trochu a jiní vůbec, komiks od Radical Comics se rovnou odehrává v chaosem zmítané budoucnosti, která je na tom tak špatně, až se kruhem vrátila ke zvyklostem Divokého západu. Film někdy natočí Sam Raimi, který má podle IMDb rozdělaných přes dvacet projektů. Z komiksu zatím vyšlo pouze nulté číslo.

Earp: Saints for Sinners

Green Lantern
Na Comic-Conu se rozdávaly docela stylové plakáty, které se dají různě kombinovat. Přesně jak se sluší na epické Strážce vesmíru.

Mage
Producent Lloyd Levin (Watchmen, Hellboy) sáhl do osmdesátých let pro ranný komiks Matta Wagnera. Osamělého hrdinu Kevina Matchsticka vyhledá mág Mirth, probudí v něm zvláštní schopnosti a naveze ho do záchrany světa. K té mu má pomoct kouzelná baseballová pálka. Ta je ve skutečnosti jedním hodně slavným mečem a Kevin jej může třímat, protože kdysi býval králem, který rád posedával u stolu bez ostrých hran.

Nemesis
Zatím poslední příspěvěk do Millarworldu (psali jsme o něm) ani nestačí vycházet včas, ale podobně jako Kick-Ass už se žene na filmové plátno. Millar se v uplynulých dnech třásl, až bude moct jméno Tonyho Scotta (Krvavá romance, Poslední skaut, Nepřítel státu, Muž v ohni) oznámit světu, a označil to za největší zprávu své kariéry (Millarovy zprávy jsou pokaždé ty největší, nejlepší, prádlo je po nich nejvoňavější a omáčky nejkrémovější). Scott je skutečně excelentní volba, protože komiks chce hrozně moc být bombastickým akčním filmem a scény rovnou vypadají jako hotové návrhy pro produkci.

Super
Ačkoli záplatka přesně zapadá do dnešního trendu „obyčejní lidé páchají dobro v kostýmech superhrdinů“, scénárista a režisér James Gunn (Slimák) ji prý vymyslel před osmi lety, ještě než na scénu přišli Kick-Ass nebo Defendor. Frank (vyloženě antihrdinský Rainn Wilson) ztratí ženu, která si začne s drogovým dealerem (Kevin Bacon), a hrábne mu z toho natolik, že si vyrobí kostým a začne potírat zločin. Kromě boje s drogovým kartelem hlídá i předbíhání ve frontě (podle ukázky z Comic-Conu údajně potrestá předbíhající pár – tedy i slečnu – ránou francouzákem do obličeje). Sidekicka najde v místním obchodu s komiksy, kde prodává Ellen Pageová ochotná tvrdě pomstít i poškrábané auto. Z Wilsona se stane Crimson Bolt, jeho pomocnice zvolí jméno Boltie, a potkají také Holy Avengera v podání Nathana Filliona, jehož největší silou je charisma. Jak ve skutečnosti, tak ve filmu.

Rainn Wilson jako Crimson Bolt

Ultimate Spider-Man
Na animovaném seriálu se budou podílet i tvůrci komiksů. Ve scénáristickém týmu je otec adaptované série Brian Michael Bendis, společně s ním Paul Dini, Joe Kelly, Joe Casey, Duncan Rouleau a Steven T. Seagle.

Untitled Spider-Man
Dosud nepojmenovaný reboot s Andrew Garfieldem se na kina přilepí 3. července 2012.

3 komentáře u „Filmové bubliny: Tony Scott se popere s dalším nepřítelem státu. Natočí Nemesis“

  1. No, pokud někdo uvidí ten plakát a nebude vědět, že ty dva balóny „lehce“ přehánějí hrudník Olgy Kurylenko, bude při sledování filmu asi poněkud zklamaný :).

  2. Myslím, že až uvidí celou zmalovanou Olgu vypadající jako chlap, nebudou zklamáni jen hrudníkem ;)

Komentáře nejsou povoleny.