První signální: Budiž světlo z lucerny!

Nový pouták k sérii Brightest Day parafrázuje Michelangelovu slavnou výzdobu na stropě Sixtinské kaple ve Vatikánu. Superhrdinská freska nakreslená podle Stvoření světa odráží současnou snahu DC o prohlubování mytologie kolem série Green Lantern a potažmo celého vesmíru. Zobrazuje nedávno oživené postavy, biblické výjevy v pozadí znázorňují barevné entity spojené s nejstarší historií DC – Rajská zahrada napájí zelené klaďase, žlutá zrůda jejich nepřátele, černá probouzí mrtvé a tak dále (začátek „duhového“ pojetí se odehrál v minisérii Green Lantern Rebirth, kterou příští rok vydá BB/art a Crew).

Obraz je složený z již vydaných obálek a podíleli se na něm čtyři kreslíři (Ryan Sook, Fernando Pasarin, Joel Gomez a Jim Lee).

Pro pravidelné čtenáře a znalce událostí samozřejmě ukrývá různé náznaky, takže fanoušci už zkoumají, co znamená rozestavení postav, proč se někdo na někoho nekouká a proč nosí boty velikosti 43, když měl doteď čtyřiačtyřicítky. S originálem jej můžete porovnat na stránkách komplexu vatikánských muzeí.