Dave McKean stále něco kutí

Dave McKean je nejen známý svým širokým záběrem, co se forem týče, ale hlavně také svou pracovitostí. A tak zatímco dokončuje svůj druhý film Luna a pracuje na asi tisíci dalších věcech, stále si najde čas na komiksy. Nebo i na knihy komiksem říznuté.

Právě nyní vychází Slog’s Dad, již druhá kniha vzniklá ze spolupráce se spisovatelem Davidem Almondem (u nás vyšel jeho Skellig). Stejně jako předešlý The Savage je protkaná komiksovými pasážemi, kde děj přeskakuje z jedné formy do druhé. Tématem obou knih jsou příběhy chlapců, kteří přišli o své otce, což není téma McKeanovi vzdálené. Sám přišel o otce, když mu bylo čtrnáct let. Oba autoři navíc připravují třetí knihu s názvem Mouse Bird Snake Wolf.

Pokud byste chtěli jen čistokrevné komiksy, tak i zde je na co se těšit. V září by už konečně mělo u Dark Horse vyjít dlouho slibované nové vydání fenomenálních Cages, v delším časovém horizontu můžeme čekat druhý díl povídkové antologie Pictures That Tick a nový komiksový román Caligaro. A aby to nebylo všechno, tak pro francouzský Delcourt připravuje (velmi) erotický komiks Celluloid.

1 komentář u „Dave McKean stále něco kutí“

  1. ha! tak to se tesim.
    po te jeho prezentaci nekde na vimeo se mi obzvlast zalibil

Komentáře nejsou povoleny.