První signální: Sci-fi kulisy Grusovi pořád sluší

Na začátku listopadu vyjde u nakladatelství Epocha sci-fi detektivka Není cesty zpět, za kterou si Michael Marshall Smith vysloužil Cenu Philipa K. Dicka.

Obálku a ilustrace pro román vytvořil Jiří Grus. Musíme respektovat jeho rozhodnutí věnovat se komiksům ze života, ale Jiří zase musí respektovat naši touhu po pořádné sci-fi s jeho malbou.

Z anotace knihy:

Stark řeší na zakázku potíže všeho druhu ve Městě, rozlehlém systému samosprávných Čtvrtí, který pokrývá celou zemi od pobřeží k pobřeží. Každá Čtvrť si vytváří vlastní zákony a za pomoci umělé inteligence se snaží naplnit všechny tužby svých obyvatel, ať už jsou jakékoli.

Když se na Starka obrátí Zenda Rennová z Akčního centra, vypadá to jako obyčejné pátrání po pohřešované osobě. Stark ovšem ví, že zdání často klame, a pokud něco vypadá moc jednoduše, většinou se to brzy ošklivě zkomplikuje. Ani on však netuší, že bude zanedlouho muset čelit jak minulosti, tak přítomnosti, přičemž v obou ožívají sny, které mohou snadno zabíjet.

4 komentáře u „První signální: Sci-fi kulisy Grusovi pořád sluší“

  1. Už se těším… na vteřinu jsem si myslel, že Jirka udělal nový komiks, tohle jsou jen ilustrace a cover. Ale aspoň něco, vypadá to moc dobře!!!

  2. Člověk se nějak samozřelmě živit musí.Já bych však jednoznačně dal přednost komiksu od Jiřího Gruse.Jak už jsem kdysi psal ,orientoval bych se na frankofonní oblast.Jeho práce jsou natolik kvalitní,že by tam jistě obstál(dalo by to jistě fušku),ale měl by šanci stát se známým pro většinu Evropy a nezůstal by uzavřen jen v tom našem malém státečku.Vždyť kolik malířů je rádo,že jsou známí u nás jen v určité lokalitě.Tak by měl nesrovnatělně větší publikum i cenu za svou,již dnes dokonalou práci.

Komentáře nejsou povoleny.