Skrytou historii českého komiksu přiblíží křty Aargh!u

Zítra proběhne v Komiksovém krámě v Brně křest, na němž budete mít možnost popřát Tomášům Kučerovskému a Prokůpkovi k desátým narozeninám Aargh!u (více info na pozvánce). Mluvit se bude hlavně o Výročním speciálu, který nabízí vedle bonusových materiálů týkajících se historie časopisu především hodnotné výlety do minulosti českého komiksu. Čtenář tak má unikátní možnost se setkat se stařičkými prvorepublikovými stripy, jako byly třeba černohumorné příhody Adolfa…

„U bloku věnovaného alternativnímu komiksu jsem nejvíc pyšný na to, že jsem po tři čtvrtě roce udolal Vláďu Tučapského a on nám dovolil přetisknout svůj 24stránkový komiks Pouť do Země šafránu. Pro mě osobně je to jeden ze zcela zásadních domácích počinů, byť ho téměř nikdo nezná, protože vyšel v roce 1989 jen v samizditu asi ve dvaceti kusech,“ říká Tomáš Prokůpek.

Dále čtěte: Oskar Ed si z Lodže odvezl revoluční Grand prix

Z moderních příběhů pak zaujme především špičkově nakreslený kraťas Pouť s postavou Oskara Eda. Branko Jelinek za něj na letošním festivalu v polské Lodži získal Gran prix jako první zahraniční autor v historii akce.

Protože je výroční Aargh! skutečně zásadní čtení, dokřtí se ještě 6. listopadu na KomiksFEST!u.

4 komentáře u „Skrytou historii českého komiksu přiblíží křty Aargh!u“

  1. Branko se svou ženou žije už pět let v Praze, tak na něj Češi taky mají nárok – podobně jako Francouzi na Kunderu :)

Komentáře nejsou povoleny.