Fabryho s Bisleym okouzlily třináctky

Výtvarník Simon Bisley chystá andělskou řež 13 Coins. Jeho britský kolega Glenn Fabry dělá na hororu Lot 13 o rodině uvězněné ve strašidelném motelu.

Hrdina komiksu 13 Coins John Bahlters se zamotá do bitvy mezi potomky andělů. Zatímco Padlí chtějí pomocí 13 mincí klamu ovládnout lidstvo, Noemovi synové je chtějí navrátit nebi a zaručit, že nepadnou do spárů zla. Z Johna se vyklube vyvolený a čistokrevný Noemův potomek, který může svět zachránit i zahubit.

I když to zní jako práce náboženské sekty, jejíž čenové ujíždí na transfomerech, Bisley kreslí 13 Coins pro malé nakladatelství Berserker pocházející z Belfastu. Tancuje, jak pískají rovnou tři scenáristé (Martin Brennan, Michael B. Jackson, Terry Loane), a jeho linku bude vytahovat někdo jiný. I proto se vizuál nepodobá třeba Rozsudku nad Gothamem nebo jeho současné štaci u Hellblazera.

Datum vydání a novinky z tvůrčího procesu můžete sledovat na Facebooku nebo oficiální stránce 13 Coins.

Bisley s Fabrym na přelomu let 2008 a 2009 spolupracovali pod nakladatelstvím Berserker na zombie hororu The Dead: Kingdom of Flies. Fabry tenkrát dělal pouze obálky, ale teď si to bohatě vynahrazuje komiksem Lot 13. Se scenáristou Stevem Nilesem ho měli doručit ještě pod hlavičkou Wildstromu, ale to je již součástí komiksové historie. Z projektu ani tak nesešlo, jen se změní pár řádků v tiráži.

Sám Fabry – známý především jako obálkář Preachera či Hellblazera – popisuje příběh jako kombinaci Miyazakiho Cesty do fantazie a filmů George A. Romera, jenž je režisérem klasiky Noc oživlých mrtvol nebo původního Úsvitu mrtvých.

Cestující rodině se zjeví záhadný motel, v němž pořádají třídní srazy ohnilé mrtvoly, duchové a jiné příšery. Unikátní genius loci ještě podporuje stometrový nemrtvý obr, který si v hrudním koši nosí uvězněné lidi. Občas některý z nich vypadne a při dopadu na zem napodobí balónek s vodou.

Šestidílná minisérie Lot 13 pravděpodobně začne vycházet začátkem roku 2011, Fabry má rozpracovaný už třetí sešit.

 

3 komentáře u „Fabryho s Bisleym okouzlily třináctky“

  1. Lot 13 vypadá úchvatně…ta morbidní kresba mě okouzlila :-) Rád bych to viděl kompletní.

  2. opět se ukazuje, jak de obtáhnutím a vybarvením zabít docela slušnou tužku. mám na mysli obrázek od bisleyho – vůbec to jako bisley nevypadá. sice anatomicky a technicky skvělý, ale trochu nuda…

Komentáře nejsou povoleny.