Arzach promluví o svých tajemstvích

Letos v září vyšel první díl nové Moebiovy trilogie Arzak. Staronovým hrdinou tohoto 72stránkového alba, které má název L’Arpenteur (Zeměměřič), je pterodaktylový válečník, jenž se pod jménem Arzach poprvé objevil roku 1975 na stránkách časopisu Métal Hurlant. V nejnovější sérii Jean Giraud prozrazuje řadu tajemství, které až dosud obklopovala mysteriózního hrdinu. Arzak začne mluvit (pochopitelně pouze v bublinách) a prožije dobrodružství, která odhalí tajemné počátky jeho světa.

V první části alba náš hrdina bojuje s obávaným kosmickým pirátem Kimorgem Barbaxem, který napadl kosmickou loď dessmezské konfederace. Ta postupně dobývá a obsazuje zmírající planetu Tasili, kde se odehrává druhá polovina.

Album stojí 18 euro a vyšlo spojeným úsilím nakladatelství Glénat a Moebius Productions.

3 komentáře u „Arzach promluví o svých tajemstvích“

  1. Vypadá to báječně, otázkou ovšem zůstává, jak takové album pořídit a neplatit vysoké poštovné. Nemáte někdo tip na dobrý francouzský e-shop, který posílá do ČR za rozumné ceny?

  2. Já bych se toho promluvení o Arzakových tajemstvích trochu bál. Na původních příbězích mě bavila právě ta nedořečenost a neukotvenost v konkrétním světě…

Komentáře nejsou povoleny.