Lee Bermejo prožije Vánoce s Batmanem

Jeho kresby vypadají, jako by je v nějakém alternativním vesmíru stvořil Norman Rockwell, který se narodil do období španělského manýrismu. Težko uvěřit, že zrovna Lee Bermejo neprošel žádnou výtvarnou školou. Sám říká, že mu nejvíc dala praxe ve Wildstormu, kde začínal kariéru. Později se proslavil především komiksy Lex Luthor: The Man of Steel a Joker, ve kterých s Brianem Azzarellem nahlédli do hlav slavných záporáků. Společně přispěli také příběhem Supermana do antologie Wednesday Comics, v níž se měli tvůrci popasovat s novinovým formátem.

Nyní si pro něj DC připravilo další výzvu – v samostatném grafickém románu Batman: Noel má ukázat, jestli od svého oceňovaného kolegy pochytil i scénáristické fígle. A zároveň si zkompletuje dvojičky Luthor/Superman a Joker/Batman.

O chystaném komiksu se ví pouze to, že vyjde kolem Vánoc a temný rytíř zažije dobrodružství, které se hodí k rozbalování dárků a cinkání rolniček.

Následuje galerie a video z tvůrčího procesu.

Bermejo kreslí svou verzi Jokera ze stejnomenného komiksu. Jeho podobu vymyslel ještě před uvedením filmu Temný rytíř


Nové vydání Luthora vyšlo loni coby „režisérský sestřih“. Scény jsou proházené a prodloužená je například bojová sekvence mezi Supermanem a Batmanem

Pro nové vydání Luthora přikreslil bojovu scénu mezi Supermanem a Batmanem

Černobílá verze obálky ke komiksu Batman: Noel

Z interiéru zatím Bermejo odhalil jedinou stránku

Barvy míchá Barbara Ciardo, která s Bermejem spolupracovala už na Supermanově příběhu v antologii Wednesday Comics