Nové číslo Comics Journalu bude mít přes 600 stran a obálku od Crumba

Asi jediný komiksový časopis, který vychází s většími prodlevami než Crew (mimochodem, devětadvacítka má být venku 14. března), se podle webu nakladatelství Fantagraphics vrátí v květnu. Americký Amazon však uvádí datum vydání 16. června. Comics Journal s pořadovým číslem 301 je každopádně v tiskárně, z níž vyjede cca 640 stran naplněných kritikami, rozhovory a články o historii komiksu.

Hlavním tématem je Crumbovo zpracování Genesis, věnuje se mu rozsáhlý rozhovor s autorem a šest kritických pohledů na jeho dílo. Prostor dostane také Joe Sacco, skicáky Jima Woodringa a Toma Hensleyho nebo rozmluva mezi Allem Jaffeem a Michaelem Kuppermanem.

Od vzniku v roce 1977 Comics Journal pravidelně pátrá v minulosti komiksu. Anotace tentokrát slibuje objevitelský text o životě a díle Johna T. McCutcheona (1870 – 1949) a kompletní přetisk komiksu Gerald McBoing Boing z padesátých let. Hrdinou příběhu z hlavy Dr. Seusse je šestiletý kluk, který vyluzuje různé zvukové efekty, ale nekomunikuje slovy. Animovaná verze získala v roce 1950 Oscara.

Objekt dalece převyšující podobu běžných magazínů bude stát 30 dolarů, Amazon jej momentálně nabízí k předobjednání za 12 dolarů.