Komiksárium v novém jarním kabátu

Po docela dlouhé době se mění vzhled Komiksária. Změny ještě nejsou úplně konečné, a tak se obracíme na vás, čtenáře, abyste se vyjádřili v diskuzi pod příspěvkem. Napiště, co se vám líbí a nelíbí, případně zkuste navrhnout, co byste si ještě přáli změnit.

Rád bych připomněl, že pokud chcete, aby se vám v příspěvcích zobrazovala ikonka, je třeba být zaregistrovaný u služby Gravatar – získáte tak univerzální ikonku vázanou pouze na vaši e-mailovou adresu. Vyzkoušejte si také náš nový přepínací sloupec vlevo a napravo naleznete twitterovský sloupek, o který se stará sám pan Komykšák, kterého si také můžete zvolit za kamaráda na Facebooku.

19 komentářů u „Komiksárium v novém jarním kabátu“

  1. Je to míň přehledný a víc přeplácaný, ale tak budiž, změna je život.

  2. no mne sa táto zmena veľmi nepáči, všetko je tu také strašne veľké, akoby som mal prizoomovany prehliadač na 120%… teda okrem textu… :D


  3. epsilon:

    no mne sa táto zmena veľmi nepáči, všetko je tu také strašne veľké, akoby som mal prizoomovany prehliadač na 120%… teda okrem textu… :D


    epsilon:

    no mne sa táto zmena veľmi nepáči, všetko je tu také strašne veľké, akoby som mal prizoomovany prehliadač na 120%… teda okrem textu… :D


    Neutrino:

    Je to míň přehledný a víc přeplácaný, ale tak budiž, změna je život.

  4. Aha, tak už jsem tlačítko „citovat“ pochopil:)))

  5. Me tu chyby odkazy na dalsi stranky (Crew, Comicdtb, atp.), po procteni clanku jsem je pouzival celkem pravidelne…

  6. Mně zase přijde podivné, jak ty postranní sloupečky dělají dojem, že utlačují středový sloupec s textem. Co takhle zvětšit šířku stránky. Případně ji nastavit, aby se částečně upravovala podle rozlišení, když už chcete podporovat majitele předpotopních monitorů s 1024px na šířku.

  7. Na Androidu ted nefunguje otevirani obrazku, stripu atd, predtim to slo.

  8. Mně to přijde fakt děsivé, ale já jsem taky stará konzerva… 

    Je to desně nepřehledné a spousta nepodstatných věcí je tak velikých, že to podstatné není vidět :-(

    Ne každá inovace je k lepšímu ;-)

  9. souhlasím s ostatními, není to lepší, předtím to bylo fajn

  10. Tak abyste mě neházeli do jednoho pytle s nespokojenými. Kromě výše uvedené výtky, mi to rozložení přijde naprosto v pohodě přehledné. Tak nějak nechápu, jak bych se mohl mezi těmi pár buttony ztratit.

    Že je design takový neosobnější, to je fakt, ale na přehlednost to fakt nemá vliv, spíš naopak.

  11. Bohužel v tomto případě změna k horšímu. Ne vždy se povede vylepšit dobře zaběhnutý design stránek. Je tady hodně vizuálních chyb, ale s tím si na komiksáriu do budoucna jistě poradí. :-)

  12. Nemyslím si, že je to nutně změna k horšímu. Je to upraveno pro nebo á la iPhone a design tomu odpovídá. Stačí vychytat velikosti fontů a bude vše o.k. a nikdo si na původní web za měsíc ani nevzpomene. Velikost tlačítka citovat a vůbec jeho přítomnost je dle mého nadbytečná. Slovo „napsal“ před jménem přispěvatele taky. Design jmi přijde naopak osobní, kdo má komiksárium rád a chodí na něj každý den, myslím, že si 4 ikonky do své paměti rychle uloží. Jde o to, zda ikonky kromě komentářové bubliny vystihují podstatu rubriky. Lišta od Karla Jerieho by taky mohla být střídmější. Nevím, zda logo www stránek přes celou šíři je zrovna to pravé ořechové. Vpravo by se vešla třeba aktualita nebo dnešní datum, narozeniny nějakého komiksového tvůrce nebo výtvarníka vůbec. Jinak ale velké poděkování za super web bez reklam, nevím, jak to děláte, ale je to úžasné! V době, kdy i poslední klub na světě bez reklamy na dresu FC Barcelona podlehl, smekám klobouk!

  13. Napřed je třeba pochválít a poděkovat lidem, co komiksárium provozují a snaží se ho stále vylepšovat. Ale veřím, že opodstatněná kritika je vždy jen k dobru věci. Tedy mě osobně  by se líbilo, kdyby se odkazy otevíraly v novém okně. Hlavní panel s příspěvky by mohl být dominantnější. Ohledně vzhledu, myslím že tento stínečkový a odleskový styl je už dlouho nemoderní… současné trendy směřují k jednoduchosti, čistotě, objevují se retro prvky, výrazná typografie, textury papíru. Viz http://www.thebestdesigns.com. Možná by stálo za zvážení, zda-li nezměnit i hlavičku. Je dost výrazná, upoutat by měly hlavně články, které jsou trochu utlačovány právě hlavičkou a levým šedým sloupcem. Možná by se mohla vyhlásit i malá soutěž na novou hlavičku… přeci jenom už jsou ty obdobím se měnící hlavičky okoukané. A když už se mění design tak se vším všudy ne?

  14. Le’Porello: odkazy se nejspíš vrátí zpět. Nebo aspoň nějaké minimální množství ikonek bude.

    Rakew: větší šířku ne, spousta lidí čte na notebooku nebo mají zapnuté záložky apod.

    Tomas: S Androidem asi bude problém. Zkusil jsi jiný prohlížeč? Co ostatní smartfounisti, je s novým Komiksáriem problém i na jiných platformách?

    Polygraph: Horní lišta zůstane velkorysá k výtvarnému projevu Karla Jerieho. Ale v dohledné době se změní, jen co Karel více vstřebá nový design, tak přijde opět s něčím bombastickým.

    Enorm: Otvírat odkazy v novém okně není třeba, od čeho je prostřední myšítko?

  15. Vážně je to hrozně nepřehledné, navíc je všechno rozplizlé na obrovské ploše což v nižším rozlišení způsobuje značnou dezorientaci a prodlužuje dobu kterou strávíte rolováním obrazu dolů…  jako by všechno bylo namotané na toaletní papír… a DLOUHÝ. Ono vůbec jsou všechny tyhle moderny z poslední doby dost na sílu, nejen tady. Škoda, dobrý úmysl ale zbytečný.

  16. Nechápu, proč se zde vyrojilo tolik negativních komentářů. Já jsem osobně novou úpravu Komiksária uvítal nejméně ze dvou důvodů: Jednak si konečně mohu bez posouvání lišty číst zároveň texty příspěvků a poslední komentáře, jednak mému slábnoucímu stařeckému zraku vyhovují větší písmena, a tudíž čitelnější text.

Komentáře nejsou povoleny.