OBRAZEM: V Praze vyrostl obří obchod pro geeky

Dvě stě metrů čtverečních, to už je solidní prostor pro komiksový shop. Do druhého Comics Pointu, který v hlavním městě otevřel v neděli, se tak vejdou haldy sešitovek, souborných vydání, figurek, oblečení a prostě všeho, co si můžou sběratelé nebo fanoušci popkultury přát. Najdete ho na adrese Anglická 14.

Pokud se do Prahy v nejbližší době nechystáte, nakoukněte do Comics Pointu alespoň prostřednictvím naší rozsáhlé galerie.


© 2011 Martin Čuřík

23 komentářů u „OBRAZEM: V Praze vyrostl obří obchod pro geeky“

  1. Vše předražený a   v sousedním Německu  za  polovic a   trojnásobném  množství.Baví  mě  ty ceny   booků a  sešitů,který  mám   z   e-shopů  z  US  za  třetinu-muhehehe a  hlavně   v    NM stavu  a  né  jako  tady   a  v Brně ( KOMIKSOVÝ KRÁM)  na  náměstí    ve  FINE   A  TO  JEŠTĚ  VYPADÁVAJÍCÍ  STRÁNKY.

  2. spirit: ne kazdej ma moznost objednavat si komiksy v US…

  3. Ale  vždyť  přece  zařídit  si  embosovanou   kartu   není  tak   složitý  a  i  po  těch   problémech,co  se  teď  dějí   s  nákupy  z  USA  s  DPH  a  clem  po  1.dubnu  se  to   stokrát  vrátí.Záleží  jen  na  množství,pokud   kupuješ  jen   čtyřlístek  a   jeden   sešit  US  měsíčně,tak  to  pak  ano,to  jdi  do   Comics Pointu:)

  4. Spirit: Jak si prosím zjistil, v jakém stavu jsou ty US sešitovky v Comics Pointu?

  5. Toe:A  můžu  se  zeptat,ty  jsi  nějaký  mluvčí  Comics  Pointu,že  jim  děláš  tak  vehementně   reklamu?V tu neděli jsem tam nakoukl;-).

  6. Spirit: Ano, nakupovat v US se vyplatí, ale tady nejde ani tak o cenu jako spíše o ten pocit z přehrabování se ve stovkách sešitů a stozích knih. Sošky a různé sběratelské p*čovinky tomu jen dodají tu posvátnou atmosféru. To ti žádný e-shop nenahradí. Kéž by něco takového otevřeli i u nás v Ově…

  7. Kaluž: Souhlasím.S tím nemám  problém,ale   bohužel  problém  je  v  tom,že  i  v  tom  Comics Pointu  mají  setinu  toho,co  na   e-shopech   v  US(  nehledě   na  cenu,  i  když   musíš  už  přičíst   DPH  i   clo   a  to   nemluvím   o  tom,co      mají   mluvit   mimopražští,kde   Comics   Pointy    nemají…).Jinak  jsem  rád,že   se  to  zde  v  čechách   rozjíždí.Jen  tak  dále…

  8. Spirit: I tak by se to dalo říci ;)

    Ptal jsem se hlavně proto, abych identifikoval a napravil případné chybky, na které si upozorňoval – kdybys měl konkrétní příklady, klidně mi prosím napiš na email. Každý jeden kousek US sešitku byl totiž přebrán, zkontrolován a dle zahraničních stupnic ohodnocen – tím myslím jak cenově, tak kvalitativně, tedy na starších kouscích najdete u ceny i číselný stav – přeci jen máme opravdu hodně věcí i ze Silver Age a tím nemyslím reprinty, ale originální vydání, např. první čísla Iron Mana… Každý sešit je pak zabalen a zapečetěn ve fólii a opatřen naším razítkem na backboardu, což by se doufám časem mohlo stát určitou značkou kvality na domácím trhu… Neptejte se ani, jak dlouho to trvalo a trvá a jakou to muselo dát dotyčnému práci, proto se informuji i do budoucna, abychom mohli stále nabídnout co nejširší a nejkvalitnější výběr nejen US sešitovek…

    Co se týká možnosti výběru, dle mého cestování po Evropě množství cca 50.000 ks sešitovek nenabízí ani vyhlášené prodejny v Německu či Polsku, které mají svými komiksovými trhy k ČR asi nejblíže…

    Co se týká e-shopu, je samozřejmě situace jiná – těžko budeme schopni nacpat tu tunu sešitovek na e-shop, protože na rozdíl od zahraničí nemáme k dispozici datové seznamy a samozřejmě se nikdy výběrem nevyrovnáme např. US e-shopům už jen z jednoho jediného důvodu – počet komiksových čtenářů tu též nikdy nebude tak velký jako v US, Frankofonních zemích nebo Polsku a Německu… Rakousko jsme třebas ale už myslím předehnali ;)

    V budoucnu bude třebas jednotný stát i řeč a pak kdo ví, jak bude situace vypadat ;)

    Jo a bacha, pro sběratele máme ještě plno dlouhých sešitových řad schovaných pod pultem, protože se i přes obří velikost „hrabací rulety“ nevlezly do „hrabacích korýtek“. Stačí tedy říci prodavačům a ti vám hnedle vysunou příslušnou bednu pro další pohodlnou „hrabačku“ ;)

  9. No  tak   to   rád  slyším,bezva.Jelikož  já   objednávám   většinou    novinky( dělám  tam  předobjednávky  se   značnou   slevou,o  tom  by  mohl    dalekosáhle    mluvit  kupříkladu     Pavlovský)   přes   Diamond     comics   distributors,MHC,Midtown,MCS   a   5   dalších     obchůdků…No každopádně     pár  vychytávek    napíšu   na  mail  a   jsem   zvědavý,jestli    teda   zabodujete   a  doplníte   mojí  sbírku.
    Jen  tak  baj  očko,kdo  zde     v  ČR  vlastní    ten   raritní   skvost(  Action comics,kde  prvně    zabodoval   Superman   a   který     vlastní  nebo   vlastnil  i   N.Cage?,můžete  hádat  jednou(dvakrát,třikrát)  a  pak   už  jen   za    100letou   whisky   prozradím.Začíná    úvodním   S!!:)

  10. Chlubení by ti šlo, chlape.. Nahodíš foto, abych ti mohl začít závidět? ;-)

  11. Spirit: Nejseš ty náhodou figurka dříve zvaná jako Delon a já nevím jak ještě , chlape? :-D

  12. Bude možnost tituly, které nemají ad hoc na požádání do obědnat z USA?

  13. Zdar
    Chtěl jsem se zeptat většina z těch komiksů je v jakém jazyce??
    Děkuji prosím

Komentáře nejsou povoleny.