První signální: Liga výjimečných komiků

Kdyby měly postavy z Ligy výjimečných a sitcomu 30 Rock děti, vypadaly by nějak takhle. Autorem obrázku je Alex Ross, který není zrovna typickým bavičem internetové populace. Kombinace Aleca Baldwina a pana Hyda je ale určitě zábavnější než jeho rutinní návrhy k filmovému Green Lanternovi.

Liga výjimečných se před rokem dočkala i pokračování s podtitulem 1988, v němž účinkují hvězdy seriálů a filmů z osmdesátých let. Bohužel je to pokračování neautorizované.

Kde by byl internet bez podobných vtipů? To si snad ani nechceme představovat. Kolem popkulturních míšenců vyrostl naprosto specifický žánr ilustrace, který baví sociální sítě nebo fanoušky jednotlivých tvůrců na jejich blozích. Jeden z nejčtenějších komiksových webů Comic Book Resources má přímo rubriku, která se promícháváním zabývá týden co týden.

Ať už jde přímo o spojení vizáže dvou různých postav nebo jejich setkání, kterého se v komiksu jen tak nedočkáme, internet umožnil (ne)výtvarníkům plnit a především sdílet svoje fanouškovské sny.

V těch vystupují třeba Muppets/Authority, Super Mario/Hellboy nebo Hellboy/Humr. Internet je podobných kreací plný, máte nějakou oblíbenou?

V českých vodách toho moc neulovíte, což je škoda. Voleman/Hurvínek, Kňch/politici nebo Pan Komykšák/Čtyřlístek, to nezní marně…