Vrcholné dílo Pascala Rabaté vyjde v češtině, vymotá se na KomiksFEST!

„Asi zavolám do Motu a budu jeho šéfy dennodenně otravovat, dokud u nás Ibicuse nevydají,“ napsal v roce 2002 šéfredaktor serveru komiks.cz o stěžejním díle Pascala Rabaté. V roce 2011 ho Mot skutečně vydá, Ibicuse v češtině připravuje k podzimnímu KomiksFEST!u, kam Rabaté přijede.

Francouzský tvůrce komiksů a filmový režisér byl letos také hostem Mezinárodního filmového festivalu Karlovy Vary, kde získal cenu za režii netradiční komedie Prázdniny u moře, v níž postavy nemluví, ale jenom komunikují gesty.

Adaptaci románu Dobrodružství Něvzorova aneb Mluvící lebka Ibikus, který napsal Alexej Nikolajevič Tolstoj v roce 1925, rozložil Rabaté do čtyř objemných alb (každé má bohatě přes 100 stránek). Za druhý díl získal v roce 2000 cenu pro nejlepší album na festivalu v Angoulême.

Sérii původních kreseb z komiksu Ibicus bude v rámci KomiksFEST!u vystavovat Francouzský institut v Praze, setkání s autorem proběhne tamtéž 30. října.

Více o autorovi a jeho komiksu se můžete dočíst na stránkách institutu (zde a zde) nebo v citovaném článku na komiks.cz.

8 komentářů u „Vrcholné dílo Pascala Rabaté vyjde v češtině, vymotá se na KomiksFEST!“

  1. Nevím, kdo je ten pán na fotografii, ale Pascal Rabaté to není. Z vydání Ibicuse se taky moc raduju!

  2. Lucie Lomová: Fotka už je opravená. Přišel mi podobný, ale teď už je mi to jasný.:) Na kviffu to taky mají špatně.
    Setkali jste se někdy?

  3. Neví někdo, jestli Ibicuse Mot hodlá vydat souborně v jedné knize nebo každé album zvlášť?
    Jinak se moc těším!

  4. Mr. Terrible: Z Mot jsme (až po publikování článku) dostali info, že Ibicuse vydají vcelku. Podrobnosti napíšeme co by dup.

  5. To je famózní zpráva! Ibicus mne okouzlil stejně jako Sakyka již před 10 lety, kdy byly některé strany vystaveny v Praze… Moc se na knihu těším!

Komentáře nejsou povoleny.