Český komiks 1. poloviny 20. století: Jak vypadá očekávaná kniha

UKÁZKY: Dlouho očekávaná publikace Český komiks 1. poloviny 20. století z pera historičky umění Heleny Diesing právě vstoupila do knihkupectví.

Kniha vedle známých autorů jako Josef Lada, Ondřej Sekora nebo Jan Fischer představuje řadu zapomenutých tvůrců a jejich pozoruhodných děl. Barevná publikace o 360 stranách stojí 1 249 Kč.

„V knize bude na 300 reprodukcí, zmiňuje se na padesát autorů. Ve zkratce – kniha popisuje český komiks od první „bubliny“ v Humoristických listech po Ferdu pracujícího pro pětiletku,“ napsala nám za nakladatelství Verzone Veronika Hudečková.

Se slevou lze publikaci zakoupit v e-shopu Verzone (www.verzone.cz/eshop/) a ve dnech 8.–11. 12. v nákupním centru Palladium u stánku Verzone ve druhém patře.

30 komentářů u „Český komiks 1. poloviny 20. století: Jak vypadá očekávaná kniha“

  1. Hmmm….to nevypadá zle – ale přijde mi to docela drahé – je to aspoň A4 v pevné vazbě za ty prachy?

  2. Je to brožované, je to dobře zpracované, ale obálka je tak akorát utrhnout, nelesklá, nepevná, paperback bez folie a to rozpixelování zvětšenin v trendu toho „budeme oldschool“ mě na dokonalým kříďáku uvnitř nebetyčně štve. Číst v rukavičkách, nepůjčovat a stejně si tu obálku ohmatáte, zasviníte a časem utrhnete.

  3. To Draco nobilis-ta obálka se dá podlepit průsvitnou páskou.Mám to vyzkoušené,pak to vydrží..msx

  4. Draco: já myslím, že to nebude „oldschool“, ale spíš to dělal někdo, kdo neabsolvoval polygrafické minimum…

  5. :-) komixs že by byl lepší ve vazbě? ale pánové :-) , nojo – co ten grafik těm svým studentům na umprumu asi může říkat :-) ….

  6. madix: Toho se právě děsím, když neumí reprodukovat pérovku…

  7. Skeny uvnitř nejsou upravený, takže třeba na jedný straně ujíždí písmenka atd. Štve mě to. Taky uspořádání obrazového materiálu na stránkách je občas dost podivné, oblíbená varianta „zaplníme tři pětiny strany a zbytek bude čistej, co ty na to? já myslim že super, dej to deset stránek za sebou“

  8. Ahojte, zvažuju koupi, ale víc by mě zajímaly ty komixy jako takové a nikoliv jen teorie, jaký je prosím poměr komiksy:text?
    Jsem buran a čtu jen bublinky hé.

  9. Je tam o dost víc komiksu než textu, já bych řekla tak cca víc jak 60 procent komiksu.

  10. hele Draco, a nechces mi tu svou se slevou prodat, kdyz je teda tak blba? za petikilo? urcite ji mas uz celou upatlanou, tak spis za 4 kila?

  11. to draco a filip a spol. ta kniha je graficky upravena vyborne a keby som mal prachy tak si ju okamzite kupim :)
    je vtipne ze nielen ze spochybnujete pracu stepana malovca ale pochybujete dokonca aj o tom ci ma zakladne graficke znalosti ..to je skutocne smiesne.. a rozpravat o vyuziti negativneho priestoru v knihe ako o „oblubenej variante“ je uplne na smiech…

  12. Já jsem nehodnotil grafiku, ta mi přijde náhodou u Štěpána Malovce vtipná a zajímavá… já jsem se vyjadřoval k technologické stránce věci a k té mám ze své praxe rozhodně co říci… To, že Tě rozesmívá, že pedagog VŠUP reprodukuje pérovku v CMYKu a ještě ve špatném rozlišení, ať už schválně, či nikoli (umělecký záměr), mě nijak neuráží. Jen mám na to svůj názor. Ber, nebo nech. Nikomu to nenutím. Draco se podivovala nad špatným rozlišením, tak jsem jí k tomu něco napsal. Jestli máš ty k tomu něco věcného, kromě smíchu, tak sem s tím. Jinak mi to z Tvé strany nedává žádný smysl.

  13. Encyklopedie komiksu 1945-1989, svazek 2
    Historie tří tuzemských periodik a komiksů v nich
    360 stran
    Formát mírně zmenšená A4
    Tvrdá vazba
    Cena: 499,-
    Tři původní nevydané komiksy (autoři Plicková, Petráček, Schönberg)
    Vyjde v lednu.

    Jinými slovy publikace o komiksu jde udělat i ve vazbě, kterou si nemusím prznit podlepováním nějakou páskou. Tohle jsem dělala v první třídě základní školy. Mělo by se taky myslet na majitele knih – můj názor.

  14. Jarmilo,v první třídě jste asi neměla velkoformátovou průsvitnou lepenku,která zakryje celou stranu knihy….vypadá to dobře…A jinak-ta kniha od Heleny Diesing je o dost větší a vychází jen v malém nákladu.Cena je tedy bohužel vyšší.Také se platilo dost Památníku národního písemnictví za nahlédnutí a kopírování starých komiksů….Doba,kdy to bylo skoro zadarmo je pryč…marek sx

  15. Dobrý večer, je pravda, že je docela jedno, jestli se jedná o první nebo devátou třídu, do knihy by se zasahovat nemělo, pokud není určena k tomu, aby ji majitel strčil do knihovny a nikdy se na ni nepodíval. Platba je možná nepříjemná, ale pokud jsem četla, na knihu byl poskytnut grant a nemyslím si, že by jeho hodnota činila nějakých sto eur. Navíc si myslím, že reprodukce by klidně formát A4 snesly, nezdá se mi, že by potřebovaly atypické řešení. Co si mám představit pod pojmem „malý náklad?“

  16. TO Jarmila
    paneboze,prestante stourat.Byl tu v diskuzi problem,ze kniha ma tenkou obalku a kolega napsal,ze by to slo podlepit..Je samozrejme jasne,ze knize by slusela pevna obalka-o tom zadna.Nechapu,proc se v tom pitvate-at si kazdy dela,co chce…Petr Trejbal

  17. to Tron, to Muriel
    Pročpak ta nervozita? Proč pak ty víkřiky „panebože“ a řeči o „šťourání“ a „první třídě“?
    Pokud si myslíte, že ste odvedli dobrou práci, tak vás přeci „ňáká Jarmila“ nemůže vytočit, nebo může?
    Každopádně podivovat se nad tím, že si koupím knihu a je to vlastně „polotovar“, kterých bych měl doma ještě všelijak podlepovat a vylepšovat, mi příjde naprosto legitimní.

  18. Bobane,
    já s vydáním té knihy nemám nic společného…Také bych preferoval tvrdou vazbu….s tím podlepením jsem to jen nadhodil jako možnost…Marek sx

  19. Slyšel jsem – ještě dneska do devíti večer se to prodává za 949,- v DBK – na stánku Verzone dole u Billy :-)

Komentáře nejsou povoleny.