Old Shatterhand se přiřítí v očekávaném komiksu Gruse, Maška a Babana

Jednu z letošních komiksových události si odbudeme hned zkraje roku, ještě v únoru by mělo vyjít album Ve stínu šumavských hvozdů s Old Shatterhandem, femme fatale Barborou a především s „hvězdným“ tvůrčím týmem ve složení Jiří Grus, Vojtěch Mašek a Džian Baban.

Z nakladatelství Lipnik jsme dostali údaje o počtu stran či ceně, a můžete si přečíst také oficiální anotaci.

Scénář: Džian Baban, Vojtěch Mašek
Výtvarník: Jiří Grus
64 stran, 215 x 280 mm, měkká vazba, cena 199 Kč

„V románu českého spisovatele Stanislava Komárka Mandaríni se objevují ukázky z neznámého a v češtině nikdy nevydaného románu Karla Maye Ve stínu šumavských hvozdů. S. Komárek z tohoto díla, unikátního jednak tím, že je u nás zcela neznámé, a jednak tím, že se toto dobrodružství Mayova alter ega Old Shatterhanda alias Kara Ben Nemsího tentokrát odehrává v šumavském pohraničí, cituje pouze krátké fragmenty.

Scenáristé Džian Baban a Vojtěch Mašek z tvůrčí skupiny Monstrkabaret Freda Brunolda a výtvarník Jiří Grus neměli Mayův originál k dispozici, ale jejich záměrem bylo na základě těchto fragmentů na ploše komiksu děj celého románu zrekonstruovat. Výsledným tvarem je barevný dobrodružný obrázkový příběh.

Slavný Old Shatterhand zde tentokrát nečelí hordám po zuby ozbrojených lupičských tlup, nýbrž zdánlivě bezbranné, chladnokrevné, ledově krásné femme fatale Barboře. Vážení čtenáři a čtenářky si jistě dovedou živě představit, v jak strašném nebezpečí se tento nevinný a čestný muž tentokrát ocitá… Držme mu palce, aby z něj bez úhony vyvázl.“

3 komentáře u „Old Shatterhand se přiřítí v očekávaném komiksu Gruse, Maška a Babana“

  1. No, čekal jsem, že to bude rozsáhlejší. Ale i tak se těším.

  2. Ať to má matný papír, ať to má matný papír, ať to má matný papír, ať to má matný papír, ať to ….

Komentáře nejsou povoleny.