Bartonův případ: Hawkeye bude lovit gangstery i bez luku

Millarovi Ultimates z něj udělali nebývalého drsňáka, jenž použije jako zbraň cokoli, klidně i svoje vlastnoručně stržené nehty. Whedonův film Avengers ho bohužel zpodobnil hlavně jako Lokiho hračku s gumovým lukem.

Napravit reputaci marvelovskému lukostřelci se pokusí scenárista Matt Fraction, který v srpnu rozjede měsíční řadu ve stylu klasických kriminálek, jako byla třeba Francouzská spojka.

Ideálním soundtrackem k prvnímu sešitu by prý byly skladby Lalo Schifrina (Bullitův případ, původní Mission: Impossible). Člen týmu Avengers Clint Barton bude lovit predátory v pouliční džungli zvané New York, většinou hlavně bez kostýmu, který projde modernizací. Od Ultimate verze pak hrdina s jestřábím zrakem přebere i schopnost použít jako zbraň jakékoli předměty ve svém okolí.

Celý koncept zní zatraceně dobře a voní Daredevilem od Bendise a Maleeva. A to ještě scénář zpracuje španělský kreslíř David Aja, s nímž Fraction a Ed Brubaker podobně oživili Iron Fista. V roce 2007 z toho byl jeden z nejlepších měsíčníků Marvelu a také eisnerová nominace.

Aja si většinou libuje v ponurém a zrnitém vizuálu, vychází z estetiky, kterou do superhrdinských kriminálek vnesli Alex Maleev nebo Michael Lark. V případě Iron Fista také šikovně manipuloval s časem a akcí. Například jednu kulisu rozdělil na klasickou mřížku 3 x 3 (viz ukázka) a tou pak nechal hlavního hrdinu proskakovat klidně i proti směru čtení, aby zobrazil jeho mrštnost.

1 komentář u „Bartonův případ: Hawkeye bude lovit gangstery i bez luku“

Komentáře nejsou povoleny.