Seznamte se s Fuzzem a Pluckem, kteří se naučili česky

Nakladatelství Al dente dál neoblomně vybírá střípky z vydavatelství Fantagraphics, přestože ty míří spíš na fajnšmekry v řadách už tak úzkého komiksového publika. Tentokrát Čechy seznamuje s kreslířem a animátorem Tedem Stearnem.

Roztomilý a trochu pomalejší medvídek Fuzz utekl od svého zlobivého dětského majitele, oškubané a otrávené kuře Pluck se snaží vyhýbat polévkám. Především těm, ve kterých by mělo samo skončit. Jejich humorná, surreálná a někdy existenciální dobrodružství v šíleném světě přinesla autorovi několik nominací na cenu Ignatz i chválu od Chris Warea, Davea Mazzucchelliho nebo Garyho Pantera, jenž byl Stearnovým velkým vzorem.

Stearn (podrobný oficiální web) se narodil v roce 1961 v Massachussets, debutoval v Mazzucchelliho alternativní antologii Rubber Blanket. Zabývá se také animací a storyboardy, podílel se na seriálech Beavis and Butthead, Napolean Dynamite nebo Futurama. Svoje zkušenosti využil i při kurzech o sekvenčním umění, které vedl mezi lety 2001 a 2004 na Savannah College of Art and Design.

Po Stearnovi připravuje komiksové lahůdkářství – jak si Al dente říká – tuzemskou premiéru Petera Baggeho. Jeho Bradleyovi vyjdou po letních prázdninách.

Komiks Fuzz & Pluck má 112 stran a stojí 259 korun.

2 komentáře u „Seznamte se s Fuzzem a Pluckem, kteří se naučili česky“

Komentáře nejsou povoleny.