Blíží se odkládaný let Marsu 44. Podívejte se, jakým směrem se vydá

UKÁZKY > Několikrát už to vážně vypadalo na neuzavřený konec abíčkovského komiksu Mars 44. Nejprve seriál stopnul tehdejší šéfredaktor časopisu Pavel Šafr. Poté nebudilo naděje, když jsme v roce 2010 informovali o černobílém pokračování, ale nic se od té doby nedělo…

Vesmírná mise Petra Krejzka a Jana Jiříčka se nyní opět vrací na oběžnou dráhu, soubor by měl vyjít k podzimnímu KomiksFEST!u.

Co o něm už víme? A jak bude tajemná sci-fi s nacisty pokračovat?

Tomáš Prokůpek už dříve informoval:

Publikace bude černobílá a bude mít cca 80 stran. V části už otištěné v ABC dojde k drobným úpravám v kresbě i textech, navíc bude doplněno 16 nových stran. Album bude doplňovat vystřihovánka nacistického robota, která vznikla pro ABC, ale už nebyla otištěna, a dále skici a další materiály ze světa seriálu. Celá kniha přitom představuje pouze první část delší ságy – autoři doufají, že se jím podaří najít zahraničního vydavatele, který by podpořil tvorbu nových pokračování.

Strany 51 a 52:

21 komentářů u „Blíží se odkládaný let Marsu 44. Podívejte se, jakým směrem se vydá“

  1. Právě jsem si přečetl dobrou zprávu a přeji autorům, aby jim to konečně vyšlo. Rád vidím, že v nebarevném provedení je komiks čtivější než byl v temných barvách, kde se ztrácely detaily. A kompletní vydání zřejmě bude i čtivější než časopisecké, kde epizody byly málo dějové. Patřil jsem mezi kritiky Marsu 44 v ábíčku, ale to neznamená, že neocením nápad nebo provedení. Jen zastávám názor, že mezi časopiseckým a knížním komiksem je rozdíl. Prváě v tom, že epizoda v pokračování musí být sevřená a mít děj na daném prostoru, zatímco knížní (grafický román atp.) si může dovolit epizodu rozehrát a uplatnit například detaily, třeba v pohybu. Ale to už do poznámky nepatří. Tak – zlomte vaz, autoři! Toman

  2. Hlavně ať je to bitmapa na 1200 dpi a ne 300 dpi cmyk… Ať si tu kresbu můžeme vychutnat!

  3. Pane Tomane, bohužel to zatržení v ABC mělo fatální vliv na celý Mars 44. Tak to prostě ale je. Mars byl důležitý počin, protože otevřel ABC zase po letech českým komiksům, dneska tam jsou rovnou 3!!! Tak mě vlastně napadá, jak to je s Kruanem, ten taky nějak divně skončil, ne? Každopádně, díky za vaše slova a podporu. Ceníme si toho a doufám, že nezklameme. Být podpořen tvůrcem Příchodu bohů, to je síla!!!

  4. Šestý díl kruanovské ságy – jak to říci? – vstoupil do ábíčka možná poněkud předčasně. A to se do jisté míry „podepsalo“ i na jeho celkovém vyznění. Po příchodu nového šéfredaktora zdenka Ležáka se leccos změnilo k lepšímu, a tak se to projevilo i na počtu komiksů i na jejich skladbě. Vše se jakoby vrací k dávným počátkům, kdy jsme hledali pro čtenáře tu nejvhodnější i nejpestřejší skladbu. Škoda, že vy jste přišli do jiné situace, a redakce si s vámi nedovedla dohodnout – řekněme – pravidla hry. Je to vždy otázka jednání, dohody a potřeb časopisu.Mějte se a snažte se neskončit u jednoho komiksu!

  5. „Sv .Josef s Bouchačkou“ je komiks již spíše pro pamětníky-autoři: Jodo + Moeb.(celkem 3 alba : Pomatenec ze Sacré Coeur,V zajetí iracionality,název 3.si již nepamatuji)-mysticko erotická záležitost.Celkem čtivý komiks.Nevím však, zda by se u nás chytil,snad jen díky jmenům autorů.

  6. Tenhle kousek ,byl pěkný. Velice mne zaujal, už jenom pro neotřelé téma. Nutno dodat, že ta černobílá verze mne mrzí.
    Tak nějak doufám ve změnu na barevný…

    Bohužel nějak v té době ABC experimentovalo s tím co vlastně chce. Takřka změna o 180st. Chybí mi jeho hravost za Tomana, Vyškovského… No nic :o.

    U navázání stylu Kruana je jedna velká potíž. Ne ve scénáři…
    Ale v malbě… Kobík byl jen jeden…

    PS: Takže podzim bude be znamení „výpravy“ na „Mars“ s „Kruanem“

  7. Jsem rád, že bude Mars 44 dokončen. Jen mě trochu mrzí, že nebude v barvě. V barevném provedení na mne dýchala temná atmosféra. Takhle černobíle, je vše jakoby slité dohromady a musím si detaily hledat. Nemá to takovou atmosféru. Ale určitě si ho rád zakoupím. Hodně úspěchů.


    Toman Vlastislav:

    Právě jsem si přečetl dobrou zprávu a přeji autorům, aby jim to konečně vyšlo. Rád vidím, že v nebarevném provedení je komiks čtivější než byl v temných barvách, kde se ztrácely detaily. A kompletní vydání zřejmě bude i čtivější než časopisecké, kde epizody byly málo dějové. Patřil jsem mezi kritiky Marsu 44 v ábíčku, ale to neznamená, že neocením nápad nebo provedení. Jen zastávám názor, že mezi časopiseckým a knížním komiksem je rozdíl. Prváě v tom, že epizoda v pokračování musí být sevřená a mít děj na daném prostoru, zatímco knížní (grafický román atp.) si může dovolit epizodu rozehrát a uplatnit například detaily, třeba v pohybu. Ale to už do poznámky nepatří. Tak – zlomte vaz, autoři! Toman

  8. Nějaké novinky o tomto seriálu? Moc bych rád jeho pokračování :-)

  9. Nikdo nic neví ? Vyšlo něco .. nebo nevyšlo .. kdo má nějaké informace nechť je poskytne.

  10. Ahoj, také mně zajímá, kdy tento komiks konečně vyjde celý. :-) Nebo nevyjde???

  11. No, zatím nic nevyjde, protože jsme pořád na bodě nula s kreslířem. Scénář je připraven na 10 dílů dalších, ale kdo by pokračoval a jak ve šlépějích Honzy Jiříčka, to nemám tušení….

  12. Taky držím palce a doufám, že bude co nejdříve pokračování. Stálě bloumám internetem a doufám, že se další pokračování brzy objeví.

  13. Doufám že někdy vyjde, i když je 2018 a stále nejsou žádné nové informace nebo o nich nevím

  14. Dobrý den – možná by se řešení našlo… Co zkusit opravdu tento komiks rozjet naplno a to třeba pomocí nějakého startovače jako je třeba HitHit nebo Startovač? Takto to udělal i Mikuláš Podprocký se svojí prvotinou Divočina a skončilo to fenomenálním úspěchem…
    Rád bych takto tento komiks podpořil přímo a určitě i další fanoušci, nejen v této diskuzi…

    http://www.startovac.cz/projekty/komix-divocina/

    A zároveň by se ukázalo, zda je o tento komiks opravdu zájem a je životaschopný, prostě buď je na trhu poptávka a na komiks by se cílová částka vybrala či nikoliv…
    To mě přijde fér vůči autorům i potenciálním zákazníkům.

  15. Dobrý den výborné čtení,parádní kresby,o knihu bych měl 100% zájem.Škoda že se zatím nic neděje….

  16. Problém je furt a dokola Honza Jiříček, kterej to zapíchl. Dokud nenajdu kreslíře, který by to dal, je to u ledu. Ale dobrá zpráva je, že po letech jsem si našel dobrýho kreslíře na Péráka:-) A ten opravdu vyjde příští rok, scénář už je hotov: Mars 44 a Projekt Pérák spolu stejně souvisí. Každopádně díky za podopru: kdybyste ale o někom věděli, sem s ním!

Komentáře nejsou povoleny.