V Česku překvapivě přistál Pozemšťan, chválený grafický román pro děti

UKÁZKY > Americký ilustrátor a animátor Mark Fearing už nikdy nechce kreslit komiks delší než sto padesát stran. Takovou lekci si odnesl z tvorby grafického románu Earthling!, který právě vydává Mladá fronta pod názvem Pozemšťan!.

Školák Bud si v něm splete autobus s vesmírným korábem, který ho odnese mezi hvězdy. Co je horší, i tam mají školu. A co je úplně nejhorší? Predátoři a vetřelci se ve skutečnosti bojí lidí a považují je za největší nebezpečí ve vesmíru. Naštěstí Bud na sobě nemá skafandr, podle něhož mimozemšťane identifikují lidi, a záda mu kryje i nový zelený kámoš Gort. Podle Fearinga je scénář Pozemšťana daleko komplikovanější než u obrázkových knih, jaké běžně ilustruje. Komiks se mu proto rozrostl na 250 stran, na jeho blogu se můžete podívat, jak vznikal.

Nenápadný Pozemšťan! je podobně příjemným překvapením, jako když Argo vydalo Anina ducha. I teď jde o nečekaného nakladatele (nemůže za ten neosobní lettering, který je ošklivý už v originále) a chválený komiks pro děti. Podle všeho inteligentní grafický román s nevtíravou kresbou a svižným tempem vyšel teprve loni v červnu u Chronicle Books. Že by měl Malý upírek svého vemírného supla?








3 komentáře u „V Česku překvapivě přistál Pozemšťan, chválený grafický román pro děti“

Komentáře nejsou povoleny.