Comics Centrum zkrotí zlobivého kluka od Millera a Bisleyho. Vyjde ve formátu Drsné školy

UKÁZKY > Frank Miller překročil díky Návratu temného rytíře a filmovým adaptacím hranice komiksu a dnes patří k jeho nejslavnějším představitelům. Vzhledem k tomu, že nedávno vyšla Drsná škola a objevil se i Wolverine v rámci Ultimátního komiksového kompletu, kde vyjde také jeho Daredevil: Born Again, dá se říct, že je Millerova tvorba na české poměry až nevídaně zmapovaná. Do millerologie přispěje i méně známá práce Bad Boy z 90. let, kterou připravuje Comics Centrum.

Album Bad Boy je výsledkem spolupráce Millera a výtvarníka Simona Bisleyho. Chlapec Jason se v něm snaží vzepřít systému či dystopické společnosti, podobně jako Carl Seltz v Drsné škole, Bruce Wayne v Návratu temného rytíře, Marv v Sin City nebo samuraj v Millerově autorském debutu Ronin (tak tady ještě visí ten dluh). V paranoidním příběhu Jason prchá před zombie roboty a lidmi, kteří tvrdí, že jsou jeho rodiče. Přitom má neustále chuť na cigaretu, jak zdůraňuje ve vnitřním monologu s charakteristickým millerovským rytmem a opakujícími se větami, které připomínají refrén. Opakuje se tu dokonce i celá sekvence včetně Bisleyho roztřesených obrazů, aby čtenář pochyboval, jestli sleduje nějakou virtuální realitu nebo horečnatý sen.

Dva hvězdní tvůrci nicméně postavy a jejich svět plně neprobádali, jelikož má Bad Boy pouze 36 stran. K desetiletému výročí od vzniku Bad Boye vyšlo v roce 2008 nové vydání u Dynamite Entertainment. Právě z toho vychází Václav Dort z Comics Centra při úpravě české verze: „Začali jsme komiks rekonstruovat, nedochoval se v digitální podobě, a tak je s ním práce zhruba stejná jako s Drsnou školou. Vyjde také ve stejném formátu. Naštěstí tam není nutné tolik ruční práce, hodně dokážeme naprogramovat.“ Oproti originálu bude česká verze přibližně o čtyři centimetry vyšší i širší. Také k Bad Boyovi by český nakladatel rád nachystal speciální edici.







8 komentářů u „Comics Centrum zkrotí zlobivého kluka od Millera a Bisleyho. Vyjde ve formátu Drsné školy“

  1. Drsnou Školu jsem si koupil hlavně kvůli kresbě a ten Miller tam nebyl ani poznat, ale tohle vypadá jako další shit bez jakékoli hodnoty. ale to je v pohodě! uděláme další limitovanou edici a prašule se jen pohrnou. *facepalm*

  2. Jéžiš, snad nezačne dělat CC limitovku ze všeho, co budou vydávat. Jinak todle de nejspíš mimo mě.

  3. Bad Boy je super, fantastickej komiks, ale strašně krátkej… k tomu by měli přidat ještě něco, nedají se vydávat tak krátké věci. i Bodycount by byl logičtější krapet.

  4. Bad boy je super, přimlouval bych se ještě za Martu Washington.

  5. Pokud diky prachum z limitovek budou pravidelne vydavat zamek a klic, hellboye (+ dotisky) a treba rozjedou nejakou starou serii, tak at je treba delaj u kazdyho titulu, co tim na tom Scaleo vadi?

  6. tak tak :D
    primlouvam se za ronina a bodycount ( v cestine je snem :D ),
    pripadne vydavatele, ktere nabudi nase slintani nad bisleyem a millerem, prosim tez o prijatelne ceny, zacinal jsem kdysi v dvanacti letech na prvnim rocniku crwe, a myslim ze dneska cteni komiksu neni takove ufo jako kdysi, kdyz si spousta lidi klepala na celo, co ze to ja a par ostatnich delame, tzn myslim ze je mozne dnes uz udelat takovy naklad, aby kniha nestala litr ( slovy litr :D ), krize je s nami stale, vyplaty vypadaji jak vypadaji, a myslim ze jsme radi, ze si muzeme dovolit UKK dvakrat do mesice a obcas neco malo navic, pripadni nakladatele, diky :D

Komentáře nejsou povoleny.