Gotický horor od Corbena vyjde v edici za 2000 korun. Bude se s ní zacházet v rukavičkách

UKÁZKY > TRAILER > Málokdo tak překlenul rozdíly mezi mainstreamovým a alternativním komiksem jako Richard Corben, dnes dvaasedmdesátiletý klasik, který loni vstoupil do Síně slávy při Cenách Willa Eisnera. Přesto dodnes tvoří, aniž by jeho tvorbu pozřela senilita nebo oslabila roztřesená ruka. Comics Centrum o tom přesvědčí české čtenáře komiksem Ragemoor, který vychází 24. května. Stejně jako u Drsné školy bude následovat limitovaná edice, ta se s cenou 2000 korun stane nejdražší komiksovou publikací na českém trhu. Podívejte se na ukázky a ještě horký trailer k tuzemskému vydání.

Čtyřsešitová série připomínající gotické romány nebo horory od studia Hammer vyšla loni u Dark Horse, například server Comics Alliance ji zvolil nejlepším hororovým komiksem roku 2012. Ponurý příběh v černobílých tónech se odehrává na oživlém zámku, který doslova požírá nepřátele a dohání k šílenství svého pána Herberta, jenž se o zámek Ragemoor stará společně se sluhou Boderickem. Samozřejmě i tady je cítit vliv Edgara Allana Poea a H. P. Lovecrafta, jejichž texty Corben už dekády převádí do zneklidňujících obrazů. V útrobách zámku žijí nelidská stvoření a kdesi za slupkou viditelného světa bdí chapadlovitá božstva.

Scénář napsal Corbenovi na tělo scenárista Jan Strnad, jenž svoje jméno podědil po českém dědečkovi. Přátelství Strnada a Corbena sahá až do roku 1969, kdy se potkali na setkání fanoušků science fiction v Missouri. Společně pak tvořili undergroundové comixy a hororové povídky do komiksových časopisů Creepy a Eerie. Autoři nevylučují, že svět Ragemooru časem prozkoumají i v dalších příbězích. Strnad je jinak známý jako scenárista komiksů ze světa Star Wars a jeho příběh Batman: Monstra ve stoce vyšel v úplně prvním čísle magazínu Crew.

Ten představil i tvorbu Corbena, jenž jako jeden z prvních výtvarníků vnesl do komiksu techniku airbrushe. Jeho tvorbu po roce 2000 poznali čeští čtenáři prostřednictvím komiksů Hellblazer: Těžké časy nebo Punisher: Od kolébky do hrobu. V Hellboyově svazku Pražský upír se příběhem Makoma uvedl jako nový spolupracovník Mikea Mignoly.

Limitovaná edice komiksu Ragemoor vyjde ve 100 kusech, předprodej začne 23. května od 12 hodin na této adrese. Výtisk s potahem z pravé kůže bude schovaný v pouzdru, dalšími „bonusovými“ materiály budou záložka, plakát formátu A3 nebo rukavice pro obzvláště opatrné čtenáře. Klasická verze v pevné vazbě bude stát 499 korun.












6 komentářů u „Gotický horor od Corbena vyjde v edici za 2000 korun. Bude se s ní zacházet v rukavičkách“

  1. rukavičky??? No radši nic….to už zas budou mít aukro-spekulanti poskupované za hodinu. Jebat – ale normální vydání za 500 si koupím, vypadá to parádně!!

Komentáře nejsou povoleny.