Asterix a Obelix se vydají k Piktům bez Uderza

Aaktualizace 28.9. 2013: Zástupci Egmontu nás požádali, abychom zatím nepoužívali obálku, kterou zveřejnili na webu. Chyba nevznikla na straně Komiksária. Článek zůstává v původním znění.

Nové dobrodružství Asterixe a Obelixe s podtitulem Asterix u Piktů se objeví v evropských obchodech 24. října. Francouzské nakladatelství Hachette vydá 35. album s neporazitelnými Galy v nákladu dvou milionů výtisků, většina z nich bude nepochybně v nejkratší době rozebrána. Českou mutaci obstará tradičně Egmont.

Příběh se odehrává ve Skotsku, kde Asterix s Obelixem objeví whisky, hru na dudy, Hadriánův val a setkají se i Lochnesskou příšerou.

Dosud poslední díl Asterixe vyšel v roce 2009, v českém překladu jej ten samý rok vydal Egmont pod názvem Narozeniny Asterixe a Obelixe – Zlatá kniha. Scenárista a kreslíř Albert Uderzo, jenž se letos dožil úctyhodného věku 85 let, se odebral do komiksového důchodu a pouze dohlédl na nový autorský tandem. Ten tvoří scénárista Jean-Yves Ferri (Zpátky na zem aneb Opravdový život) a kreslíř Didier Conrad (Cotton Kid: Já se vrátím a se mnou přijde zákon). Asterix u Piktů tak bude prvním příběhem Asterixe, na němž nepracoval ani Uderzo, ani scenárista René Goscinny.

Otázka pro čtenáře Komiksária: Měl Uderzo přenechat Asterixe dalším autorům, nebo měl sérii jednou pro vždy zakončit?


9 komentářů u „Asterix a Obelix se vydají k Piktům bez Uderza“

  1. Myslím, že je dobře, že bude Asterix dál vycházet, zvlášť když si na něj Uderzo sám dohlédne.

  2. Vizuálně to vypadá jako nedobrá imatace. Scénáristicky z přiložených ukázek nemůžu soudit, ale podle nástřelu děje mám pocit, že je tam až příliš mnoho motivů.

  3. teším sa, je fajn že to Uderzo prenechal mladším aj keď… no proste uvidíme. Hlavne príbehom, humorom boli posledné časti vyšumelé. Čo sa týka kresby vyzerá dobre, len tie ruky sú slabé, Uderzo ich mal dovedené k dokonalosti.

  4. Hlavní bude vždycky příběh, vtip. Věřím, že kreslířů, kteří by se mohli vypracovat na „Asterixovský standard“ (eventuelně to výtvarně posunout) pár je, ale Asterix vyčpíval především po příběhové stránce.

  5. já věřím že na tohle místo byla taková tlačenice, že se nemusíme obávat, těším se.

    PS asi to není tajemství ale poslední díly JIŽ upravovali
    jiní malíři. Takže bych to bral s klidem. OBRÁZEK MNE NADCHNUL. Uvidíme co bude s dějem a věřím v oživení série s novou krví,

  6. Aktualizace u Asterixe: Zástupci Egmontu nás požádali, abychom zatím nepoužívali obálku, kterou zveřejnili na webu. Chyba nevznikla na straně Komiksária. Článek zůstává v původním znění.

  7. rada bych zase nejake tluste vydani… dlouhy a zajimavy pribeh :) jsem fakt zvedava.

  8. Zrovna jsem to dočet´ a jsem celkem spokojen ….mohlo to dopadnout i hůř. Nelíbí se mi styl písma letteringu ale to je jen můj osobní náhled…

  9. Uderzo perfektně věděl, jak co nakreslit, protože si během let vypiplal neporazitelnou techniku a Goscinny díky svému úžesnému talentu dokázal udělat super hlášku téměř z čehokoliv…ukáže se, jestli se noví autoři aspoň přiblíží těmhle komiksovým velikánům. Jen doufám, že v budoucnu s Asterixem něco neprovedou a že se toho chopí pořádně.

Komentáře nejsou povoleny.