Český komiks Candide vyjde i v limitované verzi s litografií

GALERIE > Před rokem a půl vydal BB/art v limitované edici komiks Batman: Ticho. Byl to počátek trendu, ze kterého část komiksového trhu těží dodnes – BB/art ve speciálních verzích pokračuje, Comics Centrum od letošního března stihlo vydat čtyři komiksy zastrčené v limitovaném pouzdře, svým způsobem se přidalo také Argo u fanoušky zafinancované Divočiny.

Statistici si budou chtít do tabulek přidat titul Candide, který se oficiálně stane prvním českým komiksem v limitované edici s certifikátem. První díl steampunkové trilogie od Karla Jerieho vychází ve středu v běžné verzi za 299 korun i ve speciální verzi za 999 korun. Ta bude mít (typo)graficky jinak řešenou obálku na papíru se strukturou plátna (obě varianty se nakonec odlišují od původního návrhu) a její součástí bude podepsaná litografie o rozměrech 32,4 x 24 centimetrů.

Autogramy bude Karel Jerie rozdávat také ve středu od 18:00 v pobočce Comics Pointu v ulici Anglická nebo 2. listopadu na KomiksFEST!u, kde bude mít Candide od 16:00 křest.

Ilustrace na obálku bez typografie

Běžná obálka

Obálka limitované edice

Litografie, která je součástí limitované edice

6 komentářů u „Český komiks Candide vyjde i v limitované verzi s litografií“

  1. už mi přišla limitovka super,ale kniha číslo 70 a litografie číslo 19 nechápu

  2. Rozhodně napište do BBartu, aby dodali litografii s odpovídajícím číslem. Doufám, že k podobnému nedopatření dochází pouze jednou za 10 let.

  3. pro Karel Jerie no to nevím jak by to dopadlo chichi,protože kámošovi přišlo taky jiný číslo jak knihy tak litografie.jedině udělat sraz. Jinak sem nemohl být na Komiksfestu a nechat si osobně podepsat knihu,ale kámoš mi to vzal překvapil mě navíc kresbou.Takže velice díky jak Karlovi tak tobě Luky peace

  4. pro Karel Jerie Já jsem ten Hirovo kámoš, co byl v sobotu v Meet factory a nechal si podepsat Candida. Konečně už i mě přišla limitovka…kniha 93 s litografií 28….takže, Vy nás ale zásobujete pane Karflík :-) BBartu někdo slušně rozhodil skládačku…nevím, zda to byl Mescalito nebo podzimní houbičky, ale řekl bych, že těch nesrovnalostí s čísly knih a litografií bude dost. Asi opravdu zbývá jen udělat ten sraz….by nám tedy BBart mohl zařídit setkání ala akce Kulový blesk Candide…ha ha!
    Každopádně respekt a obdiv Karlovi a jeho tvorbě…jen tak dál!
    Slunce v duši všem

Komentáře nejsou povoleny.