Druhé číslo časopisu Caves spojuje emoce a ostravský industriál

UKÁZKY > Podle nejoptimističtějších odhadů mělo druhé číslo časopisu Caves přijít tři měsíce po tom úvodním. Nakonec se čekání protáhlo na deset měsíců, dvojka se tak představí v sobotu od 17:00 na KomiksFEST!u.

„Jde především o díla, která jsou nabitá emocemi, energií a atmosférou. Kromě komiksů dostala prostor i volná kresba,“ říká Pavel Trnka. Časopis založil nejen kvůli publikování svých prací, ale třeba také pro studenty Ústavu umění a designu v Plzni, kde učí figurální kresbu a ilustraci.

„Moje tvorba je momentálně inspirovaná ostravským industriálem. Proto jsem vytvořil netradičně řešený komiks – jedná se spíše o volné záběry bez příběhu, chtěl jsem diváka zavést do tohoto zajímavého industriálního prostředí. S tématem jsou spojené i v originále rozměrné kresby různých futuristických strojů,“ říká Trnka.

Časopis Caves se soustředí na artovější tvorbu a tvůrce má spíš objevovat než spoléhat na prověřená jména. Proto je na 56 stranách nejznámějším přispěvatelem Slovák Martin Lacko, který patří k nové generaci odchované pražskou VŠUP. Tam studovala také Tereza Ščerbová známá hlavně čtenářům Živlu. Dále přispěli David Vojtuš, Jan Droščák a izraelská výtvarnice Elena Lermanová.

Caves #2 vychází v 500 kusech, stojí 150 korun. Zatím je k sehnání v Praze v Comics Pointu, v knihkupectví Ostrov a v obchodech Dobrá trafika. Prodávat se bude i v sobotu na KomiksFEST!u, jinak se objednávky dají směřovat na adresu pav.trnka@seznam.cz.

Caves #2 – obálka


David Vojtuš – Vojtěch

Elena Lermanová – Plzeň dream

Jan Droščák – Claudius

Martin Lacko – Eva

Oldřich Selucký a Pavel Trnka – ukázka z pověsti o Horymírovi

Pavel Trnka – Industrial

Pavel Trnka – Manta

Pavel Trnka – To je maso

Tereza Ščerbová – Láska k životu (podle Jacka Londona)

2 komentáře u „Druhé číslo časopisu Caves spojuje emoce a ostravský industriál“

  1. Vypadá to patřičně úchylně (pardon umělecky) :-) takže spěchám objednat!

Komentáře nejsou povoleny.