Série Zámek a klíč nezrezivěla definitivně. Vychází Hlavohrátky

UKÁZKY > Nakladatelství Comics Centrum si vzpomnělo, že nechalo klíče v zámku. Visely tam přes dva roky. Druhý svazek hororové fantasy Zámek a klíč se bude prodávat od 4. prosince, nese podtitul Hlavohrátky. V limitované edici k němu čtenáři dostanou klíč Zjevný z oceli a klíč Lebeční z mědi, oba v „sametovém černém váčku“. Před magickými schopnostmi nakladatel nevaruje.

Oceňovaná série, za níž její scenárista Joe Hill (jinak spisovatel, jenž nezůstal jen synem slavného otce Stephena Kinga) získal Cenu Willa Eisnera, začala ve Spojených státech vycházet v roce 2008 u společnosti IDW. Před sebou má už jen úplně poslední sešit, v němž se Hill a kreslíř Gabriel Rodriguez s rodinou Zámkových rozloučí.

V prvním díle s podtitulem Vítejte v Lovecraftu se sourozenci Zámkovi se svou matkou přestěhovali do rodinného sídla Klíčov poté, co jim byl zavražděn otec. Když nejmladší ze Zámků Bóďa prozkoumával starý dům, objevil dveře, které oddělují duši od těla každému, kdo k jejich otevření použije ten správný klíč. Člověk se stává jakýmsi živým duchem, jenž získá nadpřirozené schopnosti (například procházení zdmi neboli IDSPISPOPD), ale zároveň se může vrátit i do svého masového obalu. A to není zdaleka to nejdivnější, co se v séri přihodí.

Z nápravného zařízení mezitím za pomoci tajemné bytosti unikl náctiletý vrah táty Zámka a namířil si to směrem Klíčov. Ve druhém díle Hill dál buduje systém dveří a klíčů, které majitelům propůjčují roztodivné schopnosti, ale především také mytologii kolem generace Zámkových rodičů a jejich (ne)přátel.

Hill letos vydal román NOS4A2, k němuž nyní u IDW vychází komiksový prequel Wraith: Welcome to Christmasland. Také Rodriguez zůstává u IDW, jeho neotřele konstruované stránky a specifický vizuální jazyk, kterým Zámek a klíč vyprávěl, ho přivedly k pokračování jednoho z nejslavnějších stripů historie. Na práci Winsora McCaye na jaře naváže v komiksu Little Nemo: Return to Slumberland.






1 komentář u „Série Zámek a klíč nezrezivěla definitivně. Vychází Hlavohrátky“

Komentáře nejsou povoleny.