Lomová a Oulibská opět v akci. Komiks Na odstřel vyjde i ve Francii

UKÁZKY > Po třech letech od vydání Divochů přichází Lucie Lomová s dalším albovým počinem. Příběh Na odstřel byl v letech 2012 a 2013 otiskován na pokračování v časopise Svět a divadlo, souborné vydání chystané na březen je ovšem rozšířeno o několik stran.

Komiks volně navazuje na starší Tylovu hlídku, která se v témže periodiku objevovala v letech 2005 až 2006 a posléze se dočkala přetištění ve sborníku AARGH!. V obou příbězích vystupuje v jedné z hlavních rolí divadelní kritička Dita Oulibská – v komiksu Na odstřel odvážně pomáhá svému manželovi, komisaři Oulibskému, s vyšetřováním vraždy, jež proběhla během představení přímo na divadelním jevišti.

Na francouzský trh vstoupí publikace pod názvem Sortie des artistes 19. března a i tentokrát se jejího vydání ujalo nakladatelství Actes sud/L´An 2, které ve Francii uvedlo Divochy i album Anna chce skočit.

Na odstřel vyjde česky o den později jako jeden z titulů prezentovaných v rámci Velkého knižního čtvrtku. Brožovanou publikaci podélného formátu o 90 stranách vydává Labyrint a bude stát 199 korun.