Bruce Timm se vrátil k Batmanovi, věnoval mu tři romantické minuty

VIDEO > Aneb podivuhodný případ Bruce Waynea a Dr. Huga Strange. Netopýří pýcha DC Comics letos slaví pětasedmdesátiny a legendární animátor, scenárista a producent Bruce Timm, bez jehož génia by si Batman v průběhu 90. let nikdy neprožil bezpochyby nejkrásnější animovaná léta, se na oslavě rozhodl podílet ve třech vypiplaných minutách.

Jeho animovaný kraťas Strange Days (mimochodem nazvaný stejně jako druhá studiovka The Doors nebo kultovní komiks dua Milligan/McCarthy) posadil temného rytíře do stroje času a vzal ho na poctivý vědecko-fantastický výlet k přelomu elegantních 30. a 40. let.

V té době měl Batman ještě uši jako hrabě Dracula (Timm vychází z podoby, jakou v té době stanovil Bob Kane) a v cestě mu stál jeden z jeho vůbec prvních arcipadouchů – šílený vědec Dr. Hugo Strange. Úkol zní přitom jasně: ve vrtulovém „batadle“ se dopravit k záporákově doupěti, vysvobodit slečnu v bílém ze spárů Strangeova osobního King Konga a pokud možno po celou dobu utrousit jednu jedinou, dobře zapamatovatelnou hlášku.

Strange Days jsou půvabnou retro-jednohubkou a velmi osobním vintage dárkem Bruce Timma své velké lásce. Pokud bude oslava rytířových narozenin probíhat i nadále takhle neodolatelně…

4 komentáře u „Bruce Timm se vrátil k Batmanovi, věnoval mu tři romantické minuty“

  1. Podle mě nejde o Solomona Grundyho, ale o „Giant Mana“, postavu, kterou Profesor Strange stvořil v jednom z úplně prvních komiksů s Batmanem, konkrétně jeden z příběhů v magazínu Batman 01 z roku 1940.

    Viz http://s19.postimg.org/nrswf1axv/Batman01.jpg

    Děj se sice liší – odehrává se ve městě a na konci je obrů ve městě hned několik – ale myslím si, že to je opravdu on.

    V té době mimochodem i Batman poměrně často používal tohle bat-letadlo s kulometem vepředu.

  2. Vsadil bych na Ninjerovu důvtipnou teorii, takže to z textu pro budoucí generace vypustím.

  3. Ninjer: díky moc za opravu a skvělý rozšíření obzorů;)

Komentáře nejsou povoleny.