Stotřicítka je ke stažení zdarma, Nikkarin pracuje na třetím dílu

Komiks 130: Odysea je v tištěné verzi rozebraný, ale do páteční půlnoci jde stáhnout zdarma v iPadové aplikaci BigBookBrotherhood. Tu by měla v nejbližší době podpořit facebooková kampaň v USA, Anglii, Japonsku, Německu, Belgii, Francii a Švýcarsku, v jednání je i reklama na zahraničních komiksových webech.

130 je postapokalyptická tetralogie, která čerpá inspiraci z Moebia, Falloutu i Malého prince. Nikkarin momentálně usilovně pracuje na třetí části, v níž se mimo jiné ukáže, jak ve snovém světě Stotřicítky vypadají cirkusy. Od vydání druhého dílu s podtitulem Hodní, zlí a oškliví uběhlo už více než 40 měsíců, což způsobily autorovy deprese.

Loni v říjnu Nikkarin napsal na svém Facebooku: „Rok jsem na ten komiks nesáhl. Minulý podzim jsem se psychicky zhroutil a padl do depresí a i když jsem se snažil dál kreslit 3. díl své komiksové tetralogie, nakonec jsem to musel vzdát. Přestal jsem kreslit a už ani nevěřil, že bych mohl někdy znovu pokračovat. Během jara jsem se dal sice dohromady, ale ke 130tce jsem neměl odvahu se vrátit. To se ale mění. Jdu zase do toho.“

Na květen se u Labyrintu chystá rozšířené papírové vydání Odysey s vylepšeným tiskem, nakladatel v roce 2009 nereprodukoval Nikkarinovy šrafy v jejich úplné čistotě a ostrosti.

1 komentář u „Stotřicítka je ke stažení zdarma, Nikkarin pracuje na třetím dílu“

  1. Zdravím, jen bych se chtěla zeptat, jak to vypadá s tím rozšířeným vydáním Odysey, neboť je již červenec a na stránkách nakladatelství nevidím žádnou aktualizaci.
    Díky

Komentáře nejsou povoleny.