Těžký kalibr u Crwe. Vyjdou mangy Attack on Titan a Gunsmith Cats

UKÁZKY > Nakladatelství Crew ohlašuje dva přírůstky do manga edice. Jedním je klasika Gunsmith Cats o nájemných lovkyních lidí a jejich zbraních (ženských i střelných), tím druhým pak současný fenomén Šingeki no Kjodžin neboli Attack on Titan, který drtí žebříčky prodejnosti.

Zároveň to znamená, že Crew navazuje spolupráci se společností Kodansha, o což český nakladatel údajně usiloval dvacet let. Kodansha má v nabídce mimo jiné kulty Akira a Ghost in the Shell nebo tituly Great Teacher Onizuka, Battle Angel Alita, Love Hina či Sailor Moon.

Akční Gunsmith Cats od Keničiho Sonody vyjdou česky ve čtyřech svazcích, ty mají zřejmě předobraz ve verzi Revised Edition, která vyšla u amerického nakladatelství Dark Horse. První díl se česky představí v listopadu.

Hlavními hrdinkami série, která v Japonsku vycházela mezi lety 1991 a 1997, jsou Irene Rally Vincentová a Minnie May Hopkinsová. První miluje auta a palné zbraně, druhá výbušniny všeho druhu. Jejich Millenium Falconem a prostředkem při častých automobilových honičkách je Shelby Cobra GT500.

Popkulturní útok

Fantasy Attack on Titan/Útok titánů bude v Česku vycházet čtyřikrát ročně, poměrně brzy by se tak dal dohnat originál existující od roku 2009. Crew uvede první díl v září. Odehrává se ve světě, kde přeživší lidé žijí ve městech obehnaných ohromnými hradbami, které před stovkou let postavili kvůli příchodu tajemných lidožravých obrů. Na novou vlnu titánů jsou ale i takové zdi krátké, a tak hlavní hrdina Eren Yeager ztratí po nečekaném masakru matku. Zato najde ještě větší motivaci k likvidaci nahých monster s podivnými škleby.

Útok titánů se stal značkou, která pobláznila Japonsko i Spojené státy. Zatím posledního třináctého dílu se v Japonsku prodalo 1,4 milionu za první týden od uvedení. Existuje i populární anime, videohry, komiksové spin-offy, v roce 2015 bude mít premiéru celovečerní film. Titulní monstra se objevují v reklamě, hlavní hrdinové zase inspirovali řadu voňavek.

A pak je tu ještě desetipatrový burger neboli Heart Attack on Titan.