POZVÁNKA: Jako kdyby byl KomiksFEST!

Aktuální nabídka akcí spjatých s komiksem připomíná svou bohatostí průběh KomiksFESTu!. Všem, kdo uvažují navštívit dříve avizovanou kafkologickou výstavu K: KafKa v KomiKsu na Staroměstské radnici, doporučuji zastavit se i na nedaleké adrese Rytířská ulice 31. V sídle Českého centra je možno vidět výstavu Antonín Dvořák v komiksovém příběhu, která vznikla na základě knihy Renáty Fučíkové.

Pokud nepatříte mezi intelektuální milce naučných obrázkových děl, tak naopak radím vyrazit na východní okraj hlavního města. V sobotu 31. května se můžete v obchodním komplexu Centrum Černý Most vyfotit s hvězdami nakladatelství Marvel, které osobně přijdou otevřít výstavu Superhrdinové s doprovodným programem. Z Černého Mostu je to jen kousek na Chvalskou tvrz v Horních Počernicích. V historických prostorách má pro změnu výstavu české nakladatelské impérium. Až do 15. června tam probíhá výstava o Čtyřlístku Jaroslava Němečka.

Možná zvířátkovou čtveřici z Třeskoprsk potkáte s hrdiny stáje Marvel i 31. května ve Žlutých lázních na Podolském nábřeží 3/1184 v rámci komponovaného dne nazvaného Procházka komiksovým světem. Dopoledne patří hlavně dětem, od druhé hodiny odpolední navazují semináře o komiksu a celý program uzavírá afterparty.