České studio Motiv vytvořilo komiks, který se hraje

Krátkou gangsterkou Murat vstupuje na pole interaktivních komiksů nové české studio Motiv. Panely se dají kliknutím rozpohybovat do animace, zároveň si příběh drží formu komiksu. Klíčové ale je, že se člověk musí skutečně aktivně zapojit a hrát, aby mohl postupovat dál.

Za Motivem a komiksem Murat stojí Ondřej Novák a Vojtěch Šeda. „Rádi bychom směřovali k vytvoření nakladatelství, kde bychom vydávali interaktivní i tištěné komiksy, ale i další projekty určené pro nové platformy,“ říká Šeda. Dalším pokusem Motivu by měl být 70stránkový detektivní příběh určený pro tablety. Zároveň hledají animátory, programátory nebo koloristy.

Pokud vám některé pasáže Muratu – třeba skládání panelů a načepování limonády – připomínají svou hravostí české hry jako Machinarium, není to úplně mimo mísu. Na projektu se totiž podílel i Jakub Dvorský z Amanita Design.


3 komentáře u „České studio Motiv vytvořilo komiks, který se hraje“

  1. Škoda zmatené orientace panelů, která často nedává smysl a čtenář se často ztratí. Alespoň já jsem s tím měl nejednou problém.
    Jinak velice pěkný a sympatický počin, těším se na další výtvory.

  2. Je pravda, že to je hezký, ale ještě to chce se zamyslet. není to komiks, je to chudá hra. http://youtu.be/fXYckRgsdjI?t=10m35s

    Je to samozřejmě o preferencích, respektive orázka, jak moc nás to sere, ale pak bych se klidně nebál slovíčkařit a oprostil se od nazývání tý věci komiksem. Zas na druhou stranu – to přijde. Tenhle přístup si určitě brzo vydobije vlastní kategorii…

    Můžeme nad tím diskutovat! To by bylo vzrůšo projednou, panečku.

Komentáře nejsou povoleny.