Stopařův průvodce podle komiksových tvůrců. Novou edici upraví Dan Černý

GALERIE > Nakladatelství Argo chystá novou edici humoristické klasiky Stopařův průvodce Galaxií. Obálky a ilustrace k celé pentalogii vytvoří autor komiksového Fanouše Dan Černý, první díl by měl být připravený na letošní Vánoce.

Nakladatelství hledalo výtvarníka v uzavřeném výběrovém řízení, kam přizvalo ještě Tomáše Kučerovského, Karla Jerieho a Nikkarina, který účast odřekl. Komiksové autory doplnil ilustrátor Pavel Trávníček (antologie Plnou parou).

Názor poroty na vítěznou práci přiblížil za Argo Richard Klíčník: „Naprostá drzost v pojetí, vysmívání se klišé stejně jako intelektualismu, což obojí skvěle konvenuje s duchem celé pentalogie. Navíc Černý dodal ucelený popis celkové koncepce, což nás taky zaujalo.“

Černý, jehož ilustrace ještě nejsou finální, chce Adamsův kultovní text doprovodit ve stylu vědeckých ilustrátorů a přírodovědných atlasů, jak ukazuje i řez Vogonem.

PAVEL TRÁVNÍČEK A VLADIMÍR CHALUPA



KAREL JERIE



TOMÁŠ KUČEROVSKÝ



DAN ČERNÝ


7 komentářů u „Stopařův průvodce podle komiksových tvůrců. Novou edici upraví Dan Černý“

  1. Z ukazek u me vitezi rozhodne Tomas Kucerovsky! Pixelart proste nestarne, ani na papire. A v tesnem zavesu za nim jsou Pavel Travnicek a Vlada Chalupa. Vitezna prace se mi zda, ze cili na ctenare, ktery o knihy obvykle moc nezavadi, ale sympaticka emzacka kozama by je mohla k pismenkum pritahnout… Doufam, ze to na uplny konec nebude ta s tim Vogonen, protoze ta neni pekna ani vtipna. Zdravim Dana Cerneho :)

  2. Jokerka: jojo, taky zdravím… Ta s tím vogonem byla jen takový interní žert, který je bez širších souvislostí hůř pochopitelný, ta samozřejmě nikdy nebyla plánovaná jako aspirant. Ono se to celkově ještě změní, např. už teď je jasný, že vnitřní ilustrace budou vypadat jinak – nebudou pastelkou a vogoni budou hrozivější – počkejte si na hotovou knížku :-) Jinak u mě vede Trávníček s Chalupou – z toho vorvaně by byl skvělej plakát.

  3. Suuuuper!!!!!! Já jsem naopak s výběrem výtvarníka nejspokojenější! Určitě koupím, i když to už mám dvakrát. Tak bacha na to!

Komentáře nejsou povoleny.