V Saudkově kalendáři se objevil obraz, který veřejnost vidí poprvé

GALERIE > Sběratelé saudkovských artefaktů a suvenýrů si od léta mohou pořídit nový kalendář na rok 2015. Co list, to jeden Saudkův nerealizovaný návrh na filmový plakát, v případě Kdo chce zabít Jessii?/Kdo by nezabil Bestii? jde dokonce o jakousi parodii na nerealizovaný plakát.

Mezi dvanácti měsíci se veřejnosti vůbec poprvé představuje obraz, který objevil znalec Saudkova díla Filip Konečný.

Je jím nerealizovaný návrh k francouzské komedii Čtyři sluhové a čtyři mušketýři z roku 1974. Nevyšel v monografii, ani v katalogu filmových plakátů, k vidění nebyl ani na olomoucké retrospektivě. Kája Saudek původně členy skupiny Les Charlotes nakreslil, návrh ale neprošel.

„Všichni se tenkrát divili, co má ten schválený plakát jako znamenat. Kája se po zamítnutí původní verze asi naštval a udělal na fotce jen takové srdíčko, které propichuje mušketýr kordem,“ přibližuje Konečný. Finální varianta vypadá takhle.

Svérázný příběh je i za samotným objevením obrazu. „Všiml jsem si ho na fotce bytu, která vyšla na jednom zpravodajském serveru. Byl to nějaký rozhovor o bydlení,“ říká Konečný.

Kalendář za 369 korun vydala firma Presco Group, která připravila saudkovský kalendář už v roce 2012, tenkrát s Barbarellou na titulu.












5 komentářů u „V Saudkově kalendáři se objevil obraz, který veřejnost vidí poprvé“

  1. 369,-Kč ?Sakra to je pěkně vyšroubovaná cena!První dva kalendáře jsem si koupil,ale za tudle cenu nikdy!

  2. Třeba v únoru skončí v Levných knihách za 99,- :-)

  3. já ho našel na netu za 272,- ale počkám do těch levnejch knih :D

Komentáře nejsou povoleny.