Nastartuje Superkomix kariéru mladé Slovenky?

sx_uvod

UKÁZKY > Je tu další komiks spoléhající na přízeň dárců, aby mohl spatřit světlo světa. Nejedná se ovšem o nějaký upachtěný sešitek, ale rovnou o Superkomix. Pětadvacetiletá Veronika Kocourková ze Slovenska na svém „autobiografickovymysleném“ komiksu pracovala během práce v galerii po dobu půl roku každý den. Vzniklý materiál se dokáže vtěsnat jen do knihy, která bude mít přes 400 stran, takže si přízvisko super rozhodně zaslouží.

Navíc je v příběhu příslib sexu, drog, násilí, tragédie, rozvedených rodičů i lásky, takže pokud jste ještě na pochybách, zda Superkomix podpořit, či nikoliv, podívejte se u nás na exkluzivní ukázku nebo rovnou běžte na stránku projektu na Startovači. Tady je případně Kocourkové Tumblr.

sx1
sx2
sx3

Ukázka:
superx_1_thumb

superx_2_thumb

superx_3_thumb

superx_4_thumb

superx_5_thumb

16 komentářů u „Nastartuje Superkomix kariéru mladé Slovenky?“

  1. Tak ako by som sa k tomu vyjadril eufemisticky. Možno takto: Vidím to bledo…

  2. andywart: Moc nechápu ten pesimismus, po třech dnech 53%, to je podle mě jasné už teď, že to vyjde…a nebo jsem jenom něco nepochopil?

  3. Úvodní obrázek mě vyděsil, ale po návštěvě prezentace přímo na Startovači musím říct, že V. Kocourková má veliký nadhled a přeju jí ať se částka vybere.

  4. Tak to potom klobúk dole…mňa kresba nijako neoslovila, ale koľko ľudí toľko chutí… na pravopis by si mala dať tiež väčší pozor

  5. andywart: kresba nieje pri komikse vsetko. Dolezitejsi je vzdy scenar a napad.

  6. A.: Máš pravdu, kresba nie je všetko, no komiks je postavený do veľkej miery práve na kresbe… Scenár nepoznám, ale príde mi to dosť divné predstavovať rádoby autobiografiu v 25-rokoch. Keď to vyjde, zo zvedavosti do toho určite nakuknem…napriek tomu pochybujem, že to zmení môj názor

  7. Walome: rad by jsi cenzuru? Jinak nechapu tvuj ohlas? Co tvuj web, je to take zeme zaslibena, rad se tam prestehuji a budu plkat.

  8. Podľa mňa autorka (min. v ukážkach) prezentuje riadnu dávku tvorivosti a vtipu. Za mňa „Super!“

  9. Jo pardon, KS = kickastarter, jasně, tohle je Startovač, moje chyba.

    Krakene, nechtěl bych cenzuru, chtěl bych, aby u nás vycházely koukatelný a čtivý komiksy, oboje zároveň. A abych uvedl příklad, třeba ZERO.

    A klidně přijď, rádi Tě pohostíme, zejména jakožto člena vodní říše :)

  10. :-D Koukatelný a čtivý komiksy budou pánové-právě na jednom makám:-)
    jmenuje se Tána Ruskov(bude to takový východní protipol LOBA)
    .Ale tak rok možná dva ještě vydržte(inu kvalita se nehází vidlema,ta potřebuje čas:-)

  11. Na FB nejsem,to je zbytečný žrout času:-)
    Dobrá zpráva-už na tom makam barvama!A to bude teprve náátěr:-D

Komentáře nejsou povoleny.