OBRAZEM: Dějiny československého komiksu jako ozdoba knihoven (nebo jakéhokoli jiného prostoru)

FOTOGALERIE > Český komiks v poslední době charakterizuje nárůst titulů, které mapují jeho historii. Dvousvazkové Dějiny československého komiksu 20. století mají ambici mezi takovými publikacemi kralovat a stát se nepostradatelným zdrojem pro nadcházející generace.

Rukověť pro všechny, koho už nebaví vysvětlovat, že český komiks nejsou pouze Rychlé šípy, Čtyřlístek a Kája Saudek, dal dohromady tým ve složení Pavel Kořínek, Tomáš Prokůpek, Martin Foret a Michal Jareš. Na projektu pracovali několik let a je dost pravděpodobné, že jejich snažení v následujících dekádách nikdo nenapodobí.

Do širší distribuce se kniha dostane příští týden. Sedmikilové balení za 2800 korun budí respekt, přestože je na první knize Punťa ze stejnojmenného seriálu. Krabice potištěná nejrůznějšími postavami ze všech epoch domácího komiksu totiž obsahuje dva svazky v pevných kartonových deskách (428 stran a 572 stran), k nim je vložený ještě rejstřík v samostatném sešitu o 88 stranách. Knihy nepůjdou koupit samostatně.

Na hodnocení obsahu je brzy, nicméně grafická úprava od studia Symbiont, které jinak tvoří třeba pro Lasvit, Galerii Rudolfinum nebo La Fabriku, v kombinaci s krabicí je v rámci historiografické literatury o komiksu impozantní i ve srovnání s tím, co vychází ve světě.

Více o knize najdete u nakladatelství Akropolis a brzy i na webu www.dejinykomiksu.cz.

FOTO: Martin Čuřík/Komiksárium

















12 komentářů u „OBRAZEM: Dějiny československého komiksu jako ozdoba knihoven (nebo jakéhokoli jiného prostoru)“

  1. Co takhle sleva při nákupu při zadání hesla „Komiksárium“?

  2. Vypadá to fantasticky!

    USA by mohly závidět našeho komiksového obrozence Tomáše Prokůpka!

    (Oh, ano, jsme kamarádi, ale tohle je opravdu objektivní výkřik!:)

  3. Filipe, moc děkuju! Jen musím skromně poznamenat, že stejné zásluhy mají i Pavel Kořínek, Martin Foret a Michal Jareš ;)

  4. Včera jsem tu knihu (knihy) měl v ruce a musím říct, že kromě skvělého provedení má ještě jednu skvělou vlastnost – dá se s ní posilovat. Neuvěřitelný špalek.

Komentáře nejsou povoleny.