Komu není komiks fuk, ten bude číst Bublifuk

Komiksfest_pro web2.indd

UKÁZKY > Nestává se moc často, abychom tu mohli uvést nový komiksový časopis. Leč chvíle právě nastává a na trh právě přichází časopis Bublifuk, za nímž produkčně stojí Klára Smolíková. Ten je orientován na mladší čtenáře a poměřován bude nejvíce s legendárním Čtyřlístkem, se kterým ho bude pojit nejen čtenářská základna, ale i původní domácí tvorba. Tu obstarají známá jména jako Lukáš Fibrich, Tomáš Kučerovský, Karel Jerie, Petr Kopl či Jiří Walker Procházka. Komiksovou publicistiku dostal na starost Tomáš Prokůpek. Je tedy na co se těšit. Časopis vychází v omezeném nákladu a bude prozatím distribuován prostřednictvím knihkupecké sítě. Nakladatelství Triton zaštítilo minimálně 4 čísla s prozatímní čtvrtletní periodicitou. Ta si ostatně můžete předobjednat rovnou všechna na adrese distribuce@triton-books.cz či v patřičném e-shopu za zvýhodněnou cenu 200 Kč se vším všudy.

Komiksfest_pro web2.indd

Komiksfest_pro web2.indd

Komiksfest_pro web2.indd

Komiksfest_pro web2.indd

Komiksfest_pro web2.indd

Komiksfest_pro web2.indd

Komiksfest_pro web2.indd

Komiksfest_pro web2.indd

Komiksfest_pro web2.indd

Komiksfest_pro web2.indd

Komiksfest_pro web2.indd

Komiksfest_pro web2.indd

12 komentářů u „Komu není komiks fuk, ten bude číst Bublifuk“

  1. Časopis vypadá opravdu dobře, jen se mi nezdá ten nápad se čtvrtletníkem. Kdo bude čekat na pokračování komiksu tři měsíce?

  2. thread: pár příkladů – tak třeba SW magazín je čtvrtletně, Crew je dvouměsíčník, Tom a Jerry také, Želvy ninja od comics centra čtvrtletně… Ono to dnes asi jinak nejde, pokud je potřeba prodat určitý počet výtisků, aby se vydávání zaplatilo… ale třeba se mýlím a je to proto, že autoři toho mají tolik, že nestíhají…

  3. Taky by se dalo argumentovat, že vlastně skoro všechny komiksy jsou na pokračování, jenže je rozdíl čekat půl roku na 1 knihu a čtvrt roku na 2 stránky.

  4. ok, omyl, SW magazín je taky dvouměsíčník – tohle listopadové číslo je navíc, předpokládám, že od nového roku už to zase pojede po 2 měsících, viz stránky egmontu, nebo sendu
    http://send.cz/casopis/1020/star-wars#diskuze
    Taky pamatuji dobu, kdy třeba Crew vycházela tak nějak občas a spousta magazínů začala 1,2 čísly a další už nevyšla… Takže co je lepší? Čekat čtvrt roku, nebo nemít nic? Třeba až se magazín zaběhne a bude dost čtenářů, zvýší se periodicita… Takže hlavně kupovat a podporovat, já už mám předplatné objednané :D

  5. seneke: zkusil jsem předplatné, první číslo dorazilo v pořádku. Tím odpadají starosti s pamatováním si data vydání dalšího čísla, navíc mi ho přinese pošta až ke dveřím. :)

  6. Já bych si moc přála měsíčník dostupný v trafikách, ale je to moc drahý špás. Stanislav Juhaňák z nakladatelství Triton nápad podpořil, ale distribuce přes předplatné a knihkupectví je na rozjezd vhodnější. Držte nám palce a třeba bude brzy Bublifuk měsíčník :)

  7. drzim palec, at to vyjde a jelikoz takove aktivity je treba podporovat, objednal jsem predplatne, tak uvidime – nejlepsi kritik je syn – pokud se zalibili, jste na dobre ceste ;]

  8. Hithitová kampaň byla nakonec úspěšná. Máme v zásadě nulový marketing a veškerá propagace je neformální. Bublifuk je navíc bez reklam. Nakladatelství Triton spoléhá na dobrou reputaci svých dětských knih a přízeň knihoven. Držte nám palce a kupujte Bublifuk všem dětem v okolí místo čokolády ;)

  9. Nerad bych maloval certa na zed, ale nulovy marketing v dnesni dobe = miziva sance na uspech. Kdyby alespon byl Bublifuk viditelny v trafikach, pak tu mame lepsi alternativu ke ctyrlistku, ale sireni pres predplatne a knihovy, bojim se bojim, ze to rozhodne cestu k dlouhodobejsimu setrvani na trhu nepredstavuje.

Komentáře nejsou povoleny.