Zátopek doběhne ke svým čtenářům v příjemných retro barvách

zatop_uvod

UKÁZKY > Jedním z nejočekávanějších tuzemských komiksů letošního roku je od loňského Crweconu avizovaná komiksová biografie Zátopek: Když nemůžeš, tak přidej kreslíře Jaromíra 99 (Alois Nebel) a scenáristy Jana Nováka (Zatím dobrý). Tu vydají společnými silami v první polovině dubna 2016 nakladatelství Argo a Paseka. Kniha bude mít 208 stran v pevné vazbě a stát bude čtyři stovky bez dvou korun.

Pokud by vám následující ukázky nestačily, stačí si zajít do brněnského Domu pánů z Kunštátu, kde zrovna vystavuje Jaromír 99. Bilanční výstava pod názvem Nechte mě tady! zahrnuje nejen netradičně barevné ukázky z nejnovějšího Zátopka, ale i starší práce z nebelovské trilogie, Bombera či Zámku Franze Kafky. Čas máte do 19. března.

Nakladatelská anotace: „Je to hranice bolesti a utrpení, která dělí chlapce od mužů,“ říkal Emil Zátopek. Právě posouvání mezí možností vlastního těla z něj udělalo fenomenálního běžce a jednoho z nejslavnějších sportovců historie. Když na olympijských hrách v Londýně v roce 1948 vyhrál běh na deset kilometrů a na pětikilometrové trati skončil druhý, nepovažoval to za velký úspěch. Z následující olympiády v Helsinkách přivezl tři zlaté medaile a stal se legendou, ale připsal si i důležitější vítězství – postavil se proti režimu za svého kolegu Stanislava Jungwirtha a prosadil, aby vůbec mohl na olympiádu odcestovat. Největší úspěchy Emila Zátopka i jeho seznámení s celoživotní láskou Danou můžeme znovu prožít díky libretu Jana Nováka a vizuálně opojnému provedení Jaromíra 99.

zatop_obalka_thumb

zatop01_thumb

zatop02_thumb

zatop03_thumb

zatop04_thumb

zatop05_thumb

zatop06_thumb

3 komentáře u „Zátopek doběhne ke svým čtenářům v příjemných retro barvách“

  1. Ačkoliv mě Kafka ani Nebel neoslovil, tohle na mě působí skvěle jen podle těch pár stránek. Super.

Komentáře nejsou povoleny.