Cesta do religiozních hlubin klubáckého komiksu

Už je u nás celkem běžné, že akci související s komiksem pořádá třeba nakladatelství, galerie, muzeum nebo knihovna. Ani nepřekvapí, pokud podobný program připraví vysoká škola se zaměřením na literaturu či výtvarné umění. Ale ještě se asi nestalo, aby pořadatelem takové celodenní(!) události byla bohoslovecká fakulta – až nyní. V sobotu 13. května 2017 bude v prostorách Husitské teologické fakulty Univerzity Karlovy (Pacovská 4, Praha 4, nedaleko stanice metra Budějovická) probíhat veřejně přístupná konference s názvem Fenomén Foglar z hlediska vědy o náboženství.

Pevně doufám, že bude dostatečný prostor věnován nejen beletristické tvorbě, ale i kresleným seriálům pana Jaroslava Foglara. V rámci dopoledního a odpoledního bloku příspěvků se mohu účastníci těšit třeba na přednášku „Rychlé šípy a hranice implicitního náboženství“, nebo na promluvu „Bratrstvo sakrálního pohybu aneb Lovil by Mircea Eliade bobříky?“. Více se o programu můžete dočíst na stránkách fakulty.

1 komentář u „Cesta do religiozních hlubin klubáckého komiksu“

  1. Nu – otázkou „jaký byl vztah Jaroslava Foglara k náboženství, jmenovitě křesťanství“ si určitě kladl (a klade) každý teenager, kterému není „duchovno“ lhostejné. A propojení morálky (tak silně akcentované ve Foglarových knihách) s vírou přeci nelze jen tak přejít nějakou frází. Matematicky řečeno, morálka je funkcí stvoření.

Komentáře nejsou povoleny.