Bendis zkombinoval Social Network a superschopnosti (Aktualizace)

Jak by se změnil svět, kdyby geniální vysokoškoláci z americké univerzity vyvinuli superschopnosti, podobně jako parta kolem Marka Zuckerberga přišla se sociální sítí Facebook? A jaký by to mělo dopad na jejich přátelství? Brian Michael Bendis si tyhle otázky položil a odpovědět se na ně pokusí v sérii Brilliant, kterou píše pro marveláckou odnož Icon.

Autorská práva na řadu, která má mít podobnou atmosféru jako klasické filmy ve stylu Pollackových Tří dnů kondora, s ním sdílí kreslíř Mark Bagley, pro nějž Brilliant představuje první krůčky v nezávislých vodách.

Jelikož bude Brilliant vycházet jako dvouměsíčník, kreslíř známý svou spolehlivostí a dodržováním termínů (téměř vyhynulý druh) stihne v pohodě dělat i na jiných řadách.

Nejnovější přírůstek do stáje Icon (Kick-Ass, Criminal, Powers) by nevznikl bez televizní stanice HBO. Ta před lety najala Bendise, aby napsal pilot o skupině matematiků z MIT, kteří od konce osmdesátých let obírali americká kasina, protože si pomocí vzorců dokázali spočítat karetní hru black jack…

„Nejsme televize“ přípravy stopla ve chvíli, kdy už mistr dialogu nahromadil spoustu materiálu o životě nadaných vysokoškoláků a jejich mikrosvětě – univerzitním kampusu. Když se dnes třiačtyřicetiletý scenárista rozhodl, že koncept přemění, hned věděl jméno kreslíře.

Jenže Mark Bagley mezitím odešel na neúspěšnou štaci k DC a „domů“ se vrátil až před několika měsíci, aby s Bendisem dovedli ke konci příběh Ultimate Spider-Mana, který společně začali vyprávět v roce 2000.

Série Brilliant tak začne vycházet až letos 20. července.

Marvel = Bendis
Z šesti nejprodávanějších sešitovek za měsíc červen jich je pět od Marvelu a tři z nich píše Bendis. Na první místo se podle očekávání dostal Ultimate Spider-Man #160, ve kterém umřela nejmenovaná postava. Umíráček hlasitě vyhrával v celostátních zámořských médiích, která se ani nerozpakovala vyzradit konec příběhu předem. Druhý skončil sešit Fear Itself #3, třetí příčku má konkureční Flashpoint #2 od DC. Na čtvrtém a šestém místě je opět Bendis s Avengers #14 a New Avengers #13. Pokud by se hrálo spíše na výdělek, New Avengers #13 za $3.99 by poskočili na páté místo před sešit FF #5, který stojí o dolar méně (Hickman přejmenoval Fantastickou čtyřku na Future Foundation).

Aktualizace 27. července 2011: První sešit vyjde až v srpnu. Původně se mělo barvit rovnou přes Bagleyho tužky, ale nakonec se přidá také inker.

1 komentář u „Bendis zkombinoval Social Network a superschopnosti (Aktualizace)“

Komentáře nejsou povoleny.