Mimozemšťani sáhnou Fanoušovi na Klytoru. Podívejte se, jak začíná její dobrodružství

UKÁZKY > Fanouš už toho zažil hodně, teď si připíše na konto i prequel. Ačkoli komiks Tři úkoly pro Klytoru vznikl už v roce 2011, vychází až po loňské Továrně zkázy, která byla prvním samostatným albem s ušatým hrdinou. Jak jsme psali, autor Dan Černý a nakladatelství Novela bohemica se na tom dohodli, protože v právě vydaném příběhu je Fanouš v pozadí. Respektive ve stínu Klytory. Respektive ve stínu pozadí Klytory.

„Na cizí planetě prožívá Klytora roztodivná dobrodružství, takže hláškujícího prepuberťáka mezi mrtvolami vystřídá pestrý houf roztodivných ufonů,“ slibuje Černý, který nejdříve počítal se třiceti stranami, ale nakonec jich příběh má téměř stovku. Vydání je tlustší i díky přidané galerii, do níž svými vizemi Fanouše a Klytory přispěli Karel Jerie, Tomáš Prokůpek, Miroslav Schönberg, Václav Šlajch nebo Vhrsti.

Černého mrzí, že se nakladatel rozhodl umístit čtyři obrázky na jednu A5 stránku, což podle něj asi praští do očí každého soudného čtenáře. „Ale protože má nakladatelství s galerií další plány, je možné, že ji čtenáři ještě někdy spatří v kvalitě, kterou si zaslouží. Kluci na ní odvedli fakt skvělou práci.“











Karel Jerie

Petr Korunka

Michal Opitz

Tomáš Prokůpek

Marek Rubec

Miroslav Schönberg

Václav Šlajch

Vhrsti

8 komentářů u „Mimozemšťani sáhnou Fanoušovi na Klytoru. Podívejte se, jak začíná její dobrodružství“

  1. Po přečtení věty „Černého mrzí, že se nakladatel rozhodl umístit čtyři obrázky na jednu A5 stránku“ už ve mě hrklo, že to budou čtyři komiksové strany na jedné A5! Jsem si to snažil chvíli přestavit, ale marně :-) Tak už se těším na finální finále!

  2. Pokud by to byly 4 obrázky na jednu A5, neviděl bych v tom až takový problém. Takový Criminal od Brubakera má 8 obrázků na jen o něco větším formátu, než je A5 a je to i tak super. Ale otázka na Dana Černého…nezvažovala se třeba i varianta a la crowdfunding? Já myslím, že by se fanouš(k)ů, kteří by projekt podpořili, našlo dosti. A pak by to byla třeba i A4 v barvě;-) DJ

  3. DJ: No… zatím bych rád mlžil… :-) Každopádně třetí knížka určitě vyjde ještě v týhle podobě…

Komentáře nejsou povoleny.