Filmové bubliny: Spidey se učí od Avataru, Hit Girl zase od dlaždičů

Kick-Ass

Pan Karfík z Hollywoodu nás neustále zásobuje novými zprávami. Tak třeba zjistil, že vznikne dokument o Comic Conu. Vyhrabal špínu na The Boys. Ukázal necenzurovaný trailer na Kick-Ass. Ukázalo se, že Spider-Man si létá pro rady na Pandoru. Losers chvíli nepostojí na místě. A čeká nás raná millerovka Ronin i komiks o živých mrtvých policistech z R.I.P.D..

The Boys
Adaptaci Ennisova a Robertsonova komiksu píšou Matt Manfredi a Phil Hay (nový Souboj titánů). Podobně jako v případě Kick-Ass, i tady by filmaři chtěli zůstat věrní předloze, jakkoli je politicky nekorektní. Série přešla od Wildstormu k Dynamite Entertainment, protože DC už nechtělo vydávat komiks zobrazující superhrdiny jako zkorumpované a neustále (a s čímkoli) souložící perverzáky. Hlavní postavu Robertson nakreslil podle herce Simona Pegga, který napsal předmluvu k prvnímu souboru. Jestli bude mít volno v diáři, můžeme se spolehnout na to, že i na plátně uvidíme, jak snoubenku drží za ruce.

Comic Con
Joss Whedon a Morgan Spurlock (Super-Size Me) letos natočí dokument o Comic Conu a kultuře fanboyů. Tři zažrané fanoušky budou sledovat tři měsíce před událostí v San Diegu, kde dokument vyvrcholí. Kdyby natáčeli loni, mohli tam být Kopřiva, Litoš a Pavlovský.

Kick-Ass
Objevil se nový plakát s Hit Girl (viz titulní obrázek) a finální trailer, který je zatím nejblíž Millarově předloze. Létá v něm spousta ptáků, fucků a mírně naznačuje očekávanou řezničinu. Kick-Ass naštve spoustu cenzorů a rodičovských sdružení. Otázkou není, jestli bude někde zakázaný. Otázkou je, v kolika zemích.

Losers
Datum světové premiéry, které nás velice zajímá v souvislosti s českým vydáním (Parchanti), se zase pohnulo. Minulý týden ho Warneři přesunuli z 9. dubna na 4. červen a teď se rozhodli jít zase zpátky na 23. duben.

R.I.P.D.
R.I.P.D. není úplně běžné policejní oddělení. Už jen proto, že všichni zdejší detektivové jsou mrtví. Jejich úkolem není odhalovat vraždy, ale pomáhat nebožtíkům, aby odpočívali v pokoji (odtud Rest In Peace Department). Minisérii od Dark Horse napsal v roce 2000 scénárista Demolition Mana Peter Lenkov, do filmu ji převedou Manfredi s Hayem (Boys, Souboj titánů) pro režiséra Davida Dobkina (Nesvatbovi, Rytíři ze Šanghaje).

Ronin
Hned po dokončení Parchantů se režisér Sylvain White pustí do adaptace komiksu Ronin od Franka Millera. Producenti, kteří spolupracovali na Třístovce, už s Millerem začínají rozebírat, jak celkem gulášoidní komiks zpracovat, aby ho bez problému strávili filmoví diváci.

Spider-Man
Není novinkou, že Parker bude ve 3D. Když vás v kině začne štvát, dýchnete mu na brýle. Pozitivní je, že režisér Marc Webb nechce do třetího rozměru převést natočený materiál, ale rovnou ho pořídí ve 3D. Je proto v kontaktu s týmem Avataru, aby mu radili přímo průkopníci nové technologie.

Na závěr doplním, že ve čtvrtek měly českou premiéru filmy Vlkodlak (Johnson) a Na hraně temnoty (Campbell). Johnson chystá Kapitána Ameriku a Campbell pracuje na adaptaci Green Lanterna.

1 komentář u „Filmové bubliny: Spidey se učí od Avataru, Hit Girl zase od dlaždičů“

Komentáře nejsou povoleny.