Pokračování Talbotova Grandville vyjde v říjnu

Grandville Mon Amour

Jen tři týdny po finále prvního dílu musí jezevec LeBrock řešit další případ. Zabiják a fanatik Edward „Mad Dog“ Mastock uprchl z londýnského Toweru a jeho krvavá cesta tak pokračuje do Grandville, místo aby skončila na gilotině. Hlavní město Francouzského impéria, které v alternativní minulosti vyhrálo Napolenské války a vládne světu, je v ohrožení. A možná ani ne tak město, jako spíš kožichy jeho obyvatel.

Grandville Mon Amour bude mít 108 stran, vyjde v říjnu u britského nakladatelství Jonathan Cape, zároveň 20. října uvede americkou verzi Dark Horse. Název by se dal přeložit jako Grandville, má láska, protože nejspíš odkazuje ke klasickému francouzskému filmu Alana Resnaise Hiroshima mon amour/Hirošima, má láska z roku 1959.

Bryan Talbot plánuje celkem pět dílů Grandville. Sérii popisuje jako mix knih Julese Vernea a případů Sherlocka Holmese, kde vystupují zvířata, a celé to režíruje Quentin Tarantino. (Talbot není jediný umělec, který by měl začít nakoukákvat víc filmů, aby dokázal vymyslet jiný příměr.)

Úvodní svazek vyšel v České republice ve světové premiéře a kromě toho překvapil také přímočarým, akčním dějem. Talbot, držitel čestného doktorátu z komiksu, přitom v předchozí autorské tvorbě experimentoval nebo vyprávěl vážnějším hlasem.

2 komentáře u „Pokračování Talbotova Grandville vyjde v říjnu“

Komentáře nejsou povoleny.