Fred Brunold ovládl Student-In

Z obálky aktuálního 7. čísla „časopisu pro všechny, kteří chtějí dál studovat“ žoviálně hledí bodrá tvář Freda Brunolda – což je ostatně persóna, která je přímo prototypicky „obálkovou“. V čísle pak čtenáři krom recenze druhého dílu nekonečného cyklu Monstrkabaretu výše jmenovaného p. t. „titulního hrdiny“ najdou i rozhovor s tvůrci – Džianem Babanem a Vojtěchem Maškem s názvem Hledáme tu pravou tvář.
Oba absolventi scenáristiky na FAMU se v současnosti věnují především právě rozkrývání podivuhodného odkazu zmíněného kabaretiéra, který ač někdy přirovnáván k východoněmeckému absurdnímu Werichovi je spíše charakterovým kontrapunktem laskavého génia Járy da Cimrmana.
Odkazu Brunolda, ansáblu jeho Monstrkabaretu i spřízněným příběhům, do nichž tak či onak zasáhli, se krom knih Sloni v Marienbadu a Za vším hledej doktora Ženu věnují mimo jiné v divadelních představeních divadla Nablízko (ať již přímo „brunoldovskými“ či „lipnikovskými“), okouzlujícím stripu Hovory z rezidence Schlechtfreundy (A2), nově i sídlištních etudách ve stripu Pandemonium (Reflex) či krátkém filmu Rádio Kebrle.

studentin.jpg