Workshopy na KomiksFEST!u

Na dvojici workshopů bychom Vás chtěli pozvat v rámci KomiksFEST!u – na stripovou soutěž v bojových podmínkách pod taktovkou tvůrčí partičky Honzy Bažanta Hurá.cz, a na třídenní profesionální workshop s tématem Plynutí času s belgickými výtvarníky Cornette & Karo. Máte-li zájem, stačí kliknout pro další informace!

Cvičení C.O.

Cvičení C.O.

Děsivě blízké burácení vrtulníků ani zděšený jekot prchajícího davu nepřehluší hrozivý rachot kroků gigantického robota. Smete vše, co mu stojí v cestě! Přežijí jen nejsilnější jedinci, schopní adaptace! Předejděme zbytečným obětem! Štestí přeje připraveným a proto je na sobotu 27. 10. 2007 naplánováno v prostorech obvodního střediska La Fabrika Cvičení C.O.

Absolventi výcviku C.O. získají certifikovaný diplom, který je opravňuje ke slevě při výdeji speciálního ochraného obleku. Součástí cvičení bude také soutěž o nejlepší komiksový strip nakreslený v bojových podmínkách, jejíž výherce obdrží originální ruční sítotiskovou grafiku nebo ochraný oděv dle vlastního výběru. Úcastníci cvičení se budou hlásit podle obvodů trvalého bydliště a podle dalších instrukcí umístěných na vývěsce Hurá.cz.

Třídenní komiksovž workshop na téma „Plynutí času“

Na profesionální komiksový workshop jsou zváni všichni výtvarníci a komiksoví autoři, kteří se pod vedením zkušených matadorů chtějí zlepšit ve scenáristice, kresbě a komiksovém „vyprávění“ celkově. Třídenní intenzivní workshop vedou belgičtí autoři Jean-Luc Cornette (scenárista) a výtvarnice, publikující pod přezdívkou Karo. Jeho tématem je Plynutí času – a to jak v rovině příběhové (mějte připravený námět, který budete ve vzájemné atmosféře rozpracovávat), tak v rovině formální – jak komiks pracuje s časem, tempem děje, frázovanim?

(Volným, neoficiálním mottem je citát z písničky Charlese Aznavoura:
„Čas, čas, čas a nic jiného,
Ten tvůj, ten můj, ten, který by měl být nás obou.“)

Workshop se bude konat od středy 31. 10. do pátku 2. 11. v Zastoupení Valonsko-Brusel, roh Myslíkovy a Spálené (velká zlatá vrata). Začátky budou v 10 hodin, konec je planovaný cca na 17. hodinu, aby účastníci stihli zavítat ještě na ostatní programy festivalu; je počítáno s pauzou na oběd v nějaké blizké občerstvovně.

Workshop bude tlumočený do češtiny; pro účastníky je zdarma. Chcete-li se přihlásit, pošlete své jméno, stručný medailon (výtvarné vzdělání a praxe) a ukázky ze svých prací na info@komiksfest.cz. Workshop je kapacitně omezen.
Na workshop srdečně zvou KomiksFEST! a Zastoupení Valonsko-Brusel.