2008: Rok Ellise

Warren Ellis se rozhodně nenudí. Nechuť vybrat si exkluzivního vydavatele u něj hypertrofovala až do situace, kdy snad nenajdete v USA významnější mainstreamové komiksové nakladatelství, které by nemělo v aktuálním rozpisu nějaké nové Ellisovy práce. Kromě téměř nekonečného množství nejrůznějších minisérií pro Avatar Press a one-shotů u imaginárního vydavatele Apparat (více viz) pokračuje nepravidelně i výtečný a oceňovaný komiks Fell u Image.
Co se Marvelu týče, na letošní rok je ohlášena „druhá sezona“ superhrdinského newuniversal, pokračuje v psaní superhrdinské (či spíše superpadoušské) týmovky Thunderbolts, od Whedona převezme letos Astonishing X-Men a po roční pauze se vrátil i do Ultimate vesmíru právě publikovanou minisérií Ultimate Human. Snad jen DC/Vertigo autor trochu zanedbává, ve spolupráci s výtvarnicí Colleen Doranovou pro ně chystá „jen“ graphic novel Stealth Tribes (náhled na blogu C. D.).
Jedním z nejzajímavějších autorových projektů roku 2008 je ale nepochybně zdarma přístupný, týdenně (vždy v pátek) aktualizovaný webcomics FreakAngels, který vychází na stránkách www.freakangels.com. Postapokalyptický příběh („6 years ago, the world ended. This is the story of what happened next.“) kreslený Paulem Duffieldem se teprve rozebíhá, na uvedených stránkách se ale už nyní můžete zapojit do intenzivních diskuzí o vznikajícím komiksu…a spoustě jiných věcí. Stojí za pozornost.

freak_a.jpg

1 komentář u „2008: Rok Ellise“

  1. Manýristi, aby zvýšili svou výkonnost, kreslili často oběma rukama. Člověk by řekl, že tenhle pán píše stejně :-P

Komentáře nejsou povoleny.