Soutěž Nakresli svůj příběh: vyhlášení výsledků, výstava a dražba

Otevřená komiksová soutěž Nakresli svůj příběh, kterou spustila distribuční společnost Artcam k filmu Persepolis, už zná své vítěze. Chcete-li je znát také, přijďte na slavnostní vyhlášení výsledků do kina OKO, a to v pátek 8. února od 17:30.

Plakát Persepolis - náhled

Mezi příspěvky najdeme například komiks Jana Turka, který pro francouzského nakladatele kreslí trilogii La Bestia, nebo Davida „Drakeuse“ Lottmana; výrazná překvapení ale přichystali autoři i na scéně dosud neznámí – a tak se mezi příspěvky objevily nejen kresby, ale i koláže nebo třeba „Příběh vrytý do kůže“.

Ostatně pokochat se můžete sami: výstava došlých prací bude k vidění kině OKO (Františka Křížka 15, Praha 7) od 5. února, a to až do 29. Součástí výstavy bude i dražba jednotlivých děl, jejíž výtěžek bude poukázán na konto Nadačního fondu Heleny Houdové Slunečnice. Další informace pak najdete na stránkách ditribuce Artcam, na závěr jen dodejme, že v porotě se kromě zástupců pořadatele a sponsora (výtvarných potřeba Zlatá loď) za „komiksáře“ objevili Štěpán Mareš, Lucie Lomová a Tomáš Hibi Matějíček.