Filmové bubliny: Iron Man 2, Kick-Ass, Jonah Hex

Iron Man 2

Nová rubrika na Komiksáriu bude každou sobotu přinášet aktuální informace ze světa filmů. Na jednom místě se dozvíte o nových upoutávkách, prohlédnete si plakáty, zjistíte, který herec si oblékne kostým superhrdiny a kdo ho bude popohánět za kamerou. Odpočinkové víkendové příspěvky nemusí být nijak dlouhé, stačí pár vět či plakátů, aby vás udržely ve filmovém políčku. A nezapomeňte, že v komiksovém obraze vás pro změnu drží nedělní rekapitulace nových titulů, které během týdne vydali čeští nakladatelé. Filmové bubliny začneme pohledem na plakáty Iron Mana i sebranky z Kick-Ass, s Jonahem Hexem si zahrajeme škatulata.

Iron Man 2
Ke dvěma starším plakátům přibyl Mickey Rourke (Marv ze Sin City) pózující v roli záporáka Whiplashe. Filmová verze spojí stejnojmennou ženskou postavu a ruskou plechovku Crimson Dynamo do jednoho charakteru. První upoutávka na Iron Mana 2 přiletí do kin se Sherlockem Holmesem (25. 12.), v obou hraje hlavní role Robert Downey.

Iron Man 2 Iron Man 2

Kick-Ass
Finální sešit minisérie Kick-Ass s pořadovým číslem #8 vyjde 13. ledna, ale filmaři se Millarovy látky ujaly tak hbitě, že její adaptace přijde do kin už 16. dubna. Mark Millar se spojil s režisérem Matthewem Vaughnem (Hvězdný prach), film natočili za levný peníz a z nezávislých zdrojů, takže prý bude stejně krvavý, satirický, nesmlouvavý a zábavný jako předloha. S atmosférou všedního světa si pohrávají také plakáty – nenajdete na nich jména skutečných herců, ale postav z příběhu. Mohlo by vám tak uniknout, že Nicolas Cage ztvární vyšinutého policistu, který si říká Big Daddy a mění malou dcerku ve stroj na zabíjení.

Kick-Ass Kick-Ass

Kick-Ass

Jonah Hex
Scénář komiksového westernu napsali Mark Neveldine a Brian Taylor (Zastav a nepřežiješ), kterí měli film také zrežírovat. Nakonec vycouvali a v médiích se objevila kouzelná formulka „tvůrčí neshody“. Podle některých zdrojů chtěli tak moc do hlavní role Thomase Janea (Punsiher), podle jiných se studiu nelíbil jejich drsný přístup. Náhradníkem režisérského dua se stal Jimmy Hayward, který natočil jen průmerný animák Horton a Jonaha Hexe hraje Josh Brolin (Tahle země není pro starý). Teď se objevila informace, že proběhnou dotáčky a na Haywarda dohlédne Francis Lawrence (Constantine, Já, legenda). Co to znamená pro kvalitu filmu a co zbylo z původního eRkového scénáře, uvidíme (snad) příští rok.

Jonah Hex