Ediční plány 2010: Labyrint

Radiator &  Recyklator

Letos už jsme dostali po tlamě čtvrtým Volemanem, ale to ze strany Labyrintu zdaleka není všechno. Pražské nakladatelství Joachima Dvořáka si oblíbilo trojice a trilogie – do léta vyjde druhá série brutálně jemných komiksů zagumičkovaných pod názvem Brutto, do kterého třemi příběhy přispívají Grus, Geislerová a Maškobaban; na podzim se snad stihne prostřední akt Nikkarinovy Stotřicítky s podtitulem Hodní, zlí a oškliví ; chystá se dotisk nádražácké trilogie Aloise Nebela (v pořadí čtvrtý). Nebelův kreslíř Jaromír 99 naváže na autorského Bombera albem krátkých komiksů, které má zatím pracovní název 6 x 99.

Novým bludišťákem se brzy stane Petr Korunka, autor trilogie Radiator & Recyklator. Dobrodružství titulních hrdinů začne co nevidět, s následující anotací: Po nezdařeném pokusu o přerušení plánu výstavby dálnice se dva nerozluční přátelé Radiator a Recyklator ocitnou v hloubi pustého lesa. Náhodou proniknou do rozsáhlého podzemního komplexu, kde je šílený vědec Deviator postupně zasvěcuje do tajů svých výzkumů a experimentů. Brzy oba hrdiny vypraví na důležitou, nebezpečnou misi kamsi do vzdáleného vesmíru…
Korunka (*1980) se narodil v Pardubicích, vystudoval ilustraci a grafiku na VŠUP. Kromě stripů s Radiatorem a Recyklatorem nakreslil třeba ještě komiksovou povídku Odvážní mladí muži na visutém laně podle scénáře Edgara Dutky.

Zároveň můžeme čekat obligátní katalog ke KomiksFest!u 2010 a uvidí se, zda a jak bude pokračovat festivalová Revue, kterou spoluzakládal Tomáš Matějíček.

Kdo nezabloudí v Bludišti, ten se ani v Labyrintu neztratí.