Filmové bubliny počesku

Saxana

Informace o pokračování slavného Macourkova a Vorlíčkova filmu Dívka na koštěti, které pronikají na veřejnost, zatím budí hlavně rozpaky. Průtahy kolem dokončení snímku nazvaného Saxana: Veletrh strašidel nepůsobí příliš povzbudivě a prezentované ukázky 3D triků mají k dokonalosti hodně daleko. Nyní se však objevil minimálně jeden důvod, proč by mohlo srdce čtenáře komiksů u tohoto snímku zaplesat. Václav Vorlíček se totiž rozhodl oprášit nápad s komiksovými kresbami prokládajícími děj, jež byly použity už ve filmu Čtyři vraždy stačí, drahoušku, a jako spolupracovníka si vybral Jiřího Gruse. Tvůrce Volemana se tak i díky spolupráci s filmaři znovu ukazuje jako nejpřirozenější nástupce Káji Saudka.

10 komentářů u „Filmové bubliny počesku“

  1. Tak to je skvělá zpráva. Jiří je pro tento film nejlepší volba a snad je to pro něj i velká pochvala.

  2. Ty jeho návrhy jsou skvělé. Škoda, že film samotný bude pravděpodobně propadák…

  3. Spomínam si, že som pôvodne komiksové kresby v štýle Saudka pre chystaný film tiež robil. Pri dobrej vôli som termíny nestihol aj vďaka neustálym pripomienkam a úpravám, nehovoriac o mojej práci na smeny. Pan Vorlíček bol na mňa asi pekne naštvaný. Každopádne držím palce, aby sa to tentoraz podarilo

  4. No, uvidime, jak si Jiri Grus s ukolem poradi a jak to prospeje filmu, na kazdy pad ale doslo k male mylce, nebot pripomenuty film CTYRI VRAZDY STACI, DRAHOUSKU. Nenatocil V. Vorlicek, ale O. Lipsky. V. Vorlicek pouzil kresby K. Saudka ve filmu KOD CHCE ZABIT JESSII?

  5. andywartovi : To se teda mas cim chlubit, Andrej :) Ale i sebediskreditacni kampan je kampan :)

  6. Hele Petře, mně tady přece nejde o žádnou kampaň, všechno se dělo ve velkým spěchu…pan Vorlíček měl hodně připomínek a už tenkrát mluvil vo velkým skluzu (jak se říká: včera bylo pozdě)…co sem slyšel, tak sem nebyl jedinej před Grusem, kdo na tom dělal a ani Grus si nebyl jistej jestli to vubec dopadne…

  7. v kazdom pripade grus dobry ….(ako vzdy) na druhej strane treba povedat ze je to slabe a tym apdom budu slabe aj grusove kresby ..je skoda ze do toho siel netesim sa na to ….

Komentáře nejsou povoleny.